Friday - Braaiday. 29/8 - 2008

Ännu en gång var det jag som gick och lade mig tidigast. Men likförbannat är jag helt söndertrött när jag vaknar. Jisses.

Idag gjorde jag ingenting, satt bara och skumpade med.
Vi letade först efter lejonen men fann inga sådana så vi höll oss till elefanterna. Dessa visade sig dessutom vara väldigt nära. På vägen från mahoed clearing till rhino ridge kom en hel flock och korsade vägen, sisådär 30 m framför oss. Fantastiskt att se. Och många bra bilder togs också. Sedan letade vi efter Cleo, gick inte lika bra. Vi körde runt lite överallt och såg lite zebror, kudus och babianer. Massor av giraffer, waterbucks och kudus faktiskt.
Trött vart jag och är fortfarande.
   Kom tillbaka runt halv 11. Käkade lite flingor och hoppade sedan in i duschen.
   Gay kom och dillade om att hon ville att alla skulle lägga in sina bilder på datorn + att de som skrivit dagbok skulle göra detsamma. Snälla bespara mig, jag har varken lust eller ork till något sådant. Vill ni ha det jag dokumenterar kan ni få det när jag vill skicka det till här. Orka göra det här.
Nu har jag läst och skrivit, ska nog sova lite nu.

Det går emot mitt förstånd hur trött jag har blivit. Somnade i ca en timme - underbart skönt! Väcktes för att det var lunch. Jack och Sarah var dagens kockar och det som bjöds på var korv, äggröra och grekisk sallad, bacon och toast. Inte alls illa faktiskt!
Tog det sedan lugnt. Jag och Alicia diskade. Läste gjorde jag och snackade med Carro.
   Ännu en disciplinerad pryl har trätti kraft. Nu ska man skriva upp när man vill göra vad på ronden. Dvs. Telemtry, data sheets eller kartan antinen på förmiddagen eller eftermiddagen. Jag har skrivit upp mig på lite olika. Har redan varit väldigt varierande och gjort så mycket att jag kan ta det lugnt. Bra system tycker jag faktiskt. Skönt när det är rakt på sak och inget velande.
  
Vi drog ut lite senare idag då det var supervarmt. Våren är på väg!
   Jag skötte data sheets. Men det fanns inte så mycket att anteckna. Vi gav oss av efter Cleo, dock kom vi inte närmre än 3 då vi inte fick bege oss längre pga. tvära ägare/camps som vill vara ostörda på helger. Vi kom tillbaka ca halv 8 och fick äta 2 h senare.
Det var ju braai så vi fick lamm, potatis, grönsaker, chakalaka och den där majs-mojsen papp, nånting. Vart gott iaf.
Då jag diskade vid lunch tänkte jag inte lägga mig i det ikväll.
Förmodligen ska vi till bushbaren imorgon och då ska jag käka pizza banne mig! Nu däremot är det läggdags och jag är den tidigaste sänglagda, igen.

Godnatt!

Dagen av större tur? 28/8 forts.

Okej, jag har en radda positiva saker att ta upp.
- När mamma messade i morse så skrev hon att alla saknade mig. Ord som jag väntat på och själv velat skriva under de här veckorna. Men nu när bekräftelsen väl kom i hamn så kände jag inte alls samma sak. Jag har kommit över de ledsna känslorna redan. Jag känner mig lite mer vuxen nu.
- Vi, TeamSweden, skall stanna och laga mat ikväll. Ska bli så skönt att stanna hemma från ronden samt att få vara lite ensamma.
- Okej, det här är det bästa! Efter många om och men så lyckades Sarah sätta Krüger åt oss på söndag! Vi blir hämtade, alla 9, allt ingår utom lunch, det är en helgdag, för ca 495 R om jag kommer ihåg rätt. Bättre än jag trodde!

Så nu är det toppen.
Just det, såg första babianen för en stund sen. Sneglade misstänksamt när han smög förbi ca 40 min från huset. Så jävla frän.

Till slut kom Gay och Ben tillbaka. Therese beslöt sig för att nobba oss och åka med på turen istället.
   Innan de åkte visade Gay oss hur man ska stänga frysen. Bra att veta.

Först hade vi tänkt göra bacon med tomatsås och pasta, men vi upptäckte snart att det bara fanns ett paket bacon.. Ajaj, vi underrättade Gay som sade "make a plan". Ja vi bytte plan helt. Det blev fisk och potatis istället, samt sallad. Efter en stund så slog tanken oss, Sås? Denna kärnfaktor för en lyckad maträtt var så gott som bortfrätt från våra tankar fram till denna stund. Under stress (den andra kom tillbaka innan halv 8 vilket var då jag lagt den första fisken på plattan) så försökte vi komponera ihop något. Caroline startade projektet, men jag skulle ta smällen om det gick åt skogen. Och ja, det var jävligt märkligt tills Gay hävde sig in i bilden och räddade oss. It turned out really okay! - smält smör, peppar, italian herbs, mjöl, mjölk, majonäs, soja, chutney. Hon var väldigt positiv och skön att snacka med här. Jag hoppas att hon börjar må bättre.
   Hursom, under kvällen så har jag och Carro snackat en jävla massa om känslor, motgångar, livet och vår vistelse härt. Det är riktigt skönt att få vara sig själv och bara snacka. Nice indeed. Ben kom med lite då och då. Jag visade honom våra betygspapper från svalöv. Han verkade smått konfunderad över att de skulle betygsätta oss (vi spenderade en apu-period här, så den här tiden var en del av vår praktik). Haha, jag undrar allt hur det kommer gå. Vi spelade lite dart (skitdåligt resultat..) och jag spådde Caroline.
För maten fick vi iaf många fina vitsord, jag är riktigt stolt över oss. Skönt att slippa diska också banne mig. Idag har jag dessutom städat lilla toan.
Jag har gått och lagt mig nu, skriver lite innan sova bara.
Nej fy tusan vad allt känns bra just nu.

Ben sade föresten att det kommer 3-4 nya volontärer på tisdag. Skitkul! Men risken är att det bara är brudar, lite tråkigare. Synd om Ben och Fabian som de blir de enda grabbarna i the cribb.

Night!

Torsdag. 28/8 - 2008

Idag tänkte jag att jag skulle vara duktig och snacka bara engelska. Gick dock inte så bra, bara lite.

Jag skötte telemetry idag, gick la bra bra förutom att lejonen inte var så samarbetsvilliga. Vi fick inte syn på någon av dem. Dock så såg jag äntligen några eland, en öron och lite annat.
   Vi tog kaffet någon annanstans idag. På samma ställe som Ben visade scorpio på himlen. Här började det dillas om någon poo-spitting contest. Ah, just det, tryck in en impalalort i truten och försök spotta så långt du kan sen. Jisses, haha.
   Kom tillbaka lite tidigare idag. Cirkus halv 10 eller nåt sånt. Ben och Gay har nämligen dragit till stan för att fixa med bilarna. Under tiden är det tänkt att vi ska städa. Orka! Men det måste göras.
   Jag hade dessutom tänkt ringa om krüger idag, men de enda två sydafrikanska mobilerna drog nyss. Jag får la ta det senare. Men det måste göras idag.
Nu ska jag markera djur jag sett i mit exemplar av South African mammals, efter det, skriva ner det jag behöver inför krüger samtalet.

Mams skrev idag också, the all miss me! Shit pommes, bara 13 dagar kvar. Hm, jag kommer faktiskt sakna stället en aning.


Trött. 21/8 - 2008

Jag var/är supertrött idag. Steg upp 10 min tidigare för att pröva mitt torrschampo. Det funkar faktiskt bra.

Okej, nu för ca 10 min sen (11.05) ringde Emanuel från volonätrresor.
Helt sjukt skumt!
Caroline låg och solade när Gay kom skyndandes med en telefon i näven. Hon daltade om att det var någon kontaktperson till oss för något. Både jag och Carro trodde att det först handlade om utflykten till Krüger och bil till det. Carro tittar förvirrat på mig som Gay tryckt i handen på henne. Ett sådant samtal var hon verkligen inte redo för. Stressar säger Gay något om att det skulle vara en svensk i luren. Caroline svarar då "hallå?" - inget svar, "hello?" - "Ja, hej!" Det var alltså Emanuel som ringde utan större anledning. Bara för att ha pratat med oss i princip. Han frågade kort om hur vi hade det och sen var det inte mer. Tafarr som Carro var, fick hon inte mycket info utdelat, och definitivt inte intaget. SKitskumt.
När första tecknet på svenskt liv tar kontakt så är det en aning halvhjärtat. Och kommer förmodligen inte höra av sig igen.

Jag och Caroline funderar på att stanna kvar och laga maten ikväll. Beroende på vad det är.
Om en liten stund ska vi ringa och boka krüger också. Hua, ingen tar ju initiativ.

20.52

Japps, ligger här uppe i våningssängen nu. Försöker skriva lite innan läggdags till ljudet av folket som städar i köket.
De andra åkte och hämtade ved medan jag och Carro stannade kvar. Här bestämde vi oss för att stanna kvar från kvällsronden och laga kvällsmat. Vi kikade i frysen och bestämde oss för att vi förmodligen skulle klara av att spaghetti och köttfärsås. Vi lade fram förslaget till Gay när de kom tillbaka och hon godtog, dock så hade hon tydligen bestämt att bacon skulle lagas. Lite paffa som i var fick vi acceptera och göra det bästa vi kunde. Theo stannade också.
Det var perfekt till en början men klibbades till en aning lite senare. Men det smakade super!
Bacon + lök + vitlök + champ + smör + mjöl + mjölk + peri peri + ost.

Theo ringde icke till Krüger idag, men han skall göra det imorgon. Och tur är att vi får låna Gays telefon, så blir det inte så dyrt!

Redan fredag imorgon, underbart!
Nåväl. Sleep tight!

Search for Cleo. 27/8 - 2008

Vaknade trött som ett svin trots att jag gått och lagt mig tidigare. Men det behövdes.

Ben körde idag, jag gjorde ingenting, skönt. Idag vidgade vi våra vyer oerhört. Först letade vi efter lejonen. Fick inte syn på dem. Sedan beslöt vi oss för att återuppta jakten på Cleo - the skanky leopard (Gays uttryck). Hennes svaga ton förde oss långt, långt iväg på sällan använda vägar och t.o.m. över en jättefrän hängbro som tagen ur Fantomen filmen! Toppen det. På andra sidan fick vi se det som vi föreställt oss från början, en lite mer savannliknande miljö. Synd att vi inte är där oftare. Visst vi fann många nya, fina områden, dock ingen Cleo.

Vi hittade en kudu som låg vid sidan av vägen. Han kunde inte resa sig, satt troligen fast i en snara stackaren.
   Japps mycket åka. Men det gav mig massor av tid till att dagdrömma och tänka.

Resten av dagen satt jag i min säng, lyssnade på musik, skrev, ritade och läste. Vart nice.
På kvällsronden gjorde jag ingenting, vi försökte hitta lejonen men lyckades inte. Vå åkte tillbaka till den skakade kudun för att avsluta hans lidande. Gay var nog lite arg över detta. Hon ringde lite folk och klagade. Hon sade att den förmodligen led av "tannin poisoning". Det (tannin) är ett ämne som finns i träd och på vintern när träden knappt tar upp någon näring så bildas mer av detta istället för nyttigheter. Djuren fortsätter äta men kan inte smälta födan vilket leder till att magsäcken sväller och de dör.

Vi kom hyffsat nära Cleo, hela 3.5 efter ett spin. Samt att vi stötte på färskt elefantträck och liklukt. Vart en okej kväll.
   På kvällen fick vi chili con carne och ris, yummie! Efter det torkade jag disken innan jag gick och lade mig.
En ändring har skett gällande maten. Nu har en lista satts upp på vad man får äta till frukost (inget nytt egentligen). Och nu skall även lunch lagas och detta görs antingen av en volontär eller två som isåfall även tar sig an kvällsmaten. Varför de envisas med något sånt här förstår jag inte riktigt. Man får heller inte laga vad man vill, utan man måste laga något av det som står på listan. Drygt. Man käkar ju knappt ens lunch..

Just det, vi såg ett par bushbabys idag!

26/8. 2008

Jag skötte telemetry på förmiddagen, gick bra. Vi hittade alla lejon på samma ställe. Sedan drog vi vidare mot ett par high points. Inga elefanten, men Cleo! Först på 2 sedan på 2 1/2. Efter det drog vi till stan, underbart!
   Till lunch åt jag paella, inte riktigt min favör. Första och förmodligen även sist gången jag åt det.
Tyvärr fick vi inte alls mycket tid i stan så jag hann inte besöka internetcaféet.

Nu är det Johnny Cash och chill, undrar vad vi får käka ikväll.

Runt 6-tiden hoppade jag i duschen, direkt när jag kom ut stormade Caroline till om att vi skulle åka 10 min senare. Snabbt fick jag dra på kläderna och packa in mitt blöta hår.
Gay var väldigt stressad och på väldigt dåligt humör (hon hade ursäktat för det under dagen).
Vi åkte till lejonens koppie, hittade dem, satt en riktigt dryg stund där och åkte sedan runt lite på måfå. Till slut meddelade Gay sitt illamående och vi drog hem.
Så trött som jag var denna kväll har jag aldrig varit, jag höll på att somna under turen... När vi kom hem gick jag och lade mig direkt och hoppade över maten. Jag sov innan kl 20.00. Så underbart. Jisses, jag kan knappt komma ihåg en enda gång när jag varit så trött. Vaknade ett par gånger. Jag och sovsäcken kommer inte riktigt överens hela tiden. TH och Carro väckte mig någon gång också. För övrigt sov jag nog hyffsat.


Free day. 25/8 - 2008

Sov supergott inatt. Vaknade lugnt ett par gånger. Började till sist läsa.
Allt bröd var slut så vi gjorde pannkakor till frukost. Vart faktiskt supergott!
   Läste sedan ut Gåtornas palats. Den var lika bra som övriga han skrivit. Efter det ritade jag lite, jag har återkommit till monsterspåret. I like that.
Idag är det dessutom Bens födelsedag, så ett par av tjejerna här försöker knåpa ihop en kaka av något slag. Resten sover eller bara solar.
Det skall bli så skönt att åka till stan imorgon.

Jag hade en märklig dröm inatt, dessvärre hade den med resor och volontärarbete att göra.

Käkade lite pasta innan och skriver nu här. Försöker komma på vad jag ska göra.
En sån här dag vill jag bara ringa hem, men det är ju så förjordat dyrt. Jag blir lite arg när jag tänker på det. Men imorgon får jag förhoppningsvis tillgång till en telefon, åtminstone internet.

Läsa, skriva, rita, rita, skriva, läsa. I don't know what to do really.

16 dagar kvar.

17.40
Ingenting har hänt det sista. Vi diskade och sedan spelade jag kungen och harpan. Jag spådde mig också. Satt i fiosofirummet på golvet. Det är ett bra rum. Jag hade t.o.m. glasögonen på mig. Sedan dess har jag lyssnat på Magnum.
  
Till kvällsmat fick vi chili con carne (utan chili..) och potatismos. Intressant, men det slank ner det med. Efter maten bjöds det på kaka som Danielle och Vicki lagat utan recpet. Den vart supergod!
Jag diskade.
Gick och lade mig hyffsat tidigt, riktigt skönt. Sov dock lite konstigt. Det var varmt så jag vaknade flera gånger och vände och vred på mig.

Working Sunday. 24/8 - 2008

Sovmorgon idag. För att vi egentligen skulle vara lediga. Steg upp halv 8. Blev en riktigt märkbar skillnad faktiskt. Nice.

Vi hittade till lejonen med såg knappt någon. På vägen tappade jag min mobil. Lite smått läskigt. Men vi körde samma väg tillbaka och hittade den tack och lov! Fy tusan vad glad jag blev.
   Det blev inget städa igår, så nu väntar jag bara på att bomben ska falla (Gay säga städdags).
Annars soft dag. Varmt som attans, och grattis till Wilma som fyller 4 år idag! (familjens hund hemma)

Hua, ska bli så skönt att vara ledig imorgon och på tisdag blir det stan äntligen!
Mjo det här räcker nog för närvarande. Jag försöker sola lite.

Eftermiddagsronden gick förbi smärtfritt. Vi var tillbaka efter redan 2-3 timmar. Otroligt med tanke på att vi var med Gay. Jisses, det är inte klokt vad den kvinnan skiftar i humör och sätt. Hon är som en oförutsigbar miljökatastrof. När man äntligen slappnar av i hennes närvaro och minst anar det, så slår hon till!
   Vi såg några lejon, Shaka och Mica tror jag. Nu har vi inte sett några noshörningar på ett par dagar.
   På kvällen sen stack Gay och lämnade Ben kvar hos oss. Han fixade en lite wokgryta till oss. Efter maten stannade man uppe ett tag, vi spelade kort och fixade. Först något som liknar kotte, men simplare. En blandning mellan James Bond och kotte kan man säga.
Snackade mycket engelska ikväll också. Jag diggar Danielle - grym humor! Vicki börjar bli ball också.
Just det, det var ju en av Theos sista kvällar, han åker hem på tisdag. Det kommer att bli lite trist utan honom.
   Andra spelet vi spelade var Kings. Helt underbart roligt! Ett dryckesspel såklart. Jag hade vatten (sådär lagom trist) och i slutet fick jag den sista kungen - glaset i mitten, så då hade jag lite spexad dricka till andra spelomgången. Här följer reglerna:
Samtliga spelare skall ha tillgång till dryck med alkohol och man skall väl heslt sitta vid ett bord, det finns inga regler för att antal personer som kan vara med. I mitten, av alltsammans beroende på hur man besämt sig för att sitta, placeras ett rätt stort glas och runt detta sprids alla kort ut, a lá finns i sjön. Spelreglerna är då följande att någon börjar ta ett kort i högen, gör det som kortet säger att man ska göra och sedan tar näste man ett kort osv. Detta fortsätter tills den sista kungen i högen blir tagen, då är spelet slut och den (o)lycklige korttagaren tvingas dricka upp innehållet i glaset i mitten.
Här följder de olika kortens betydelse:

Ess - Waterfall - alla börjar dricka samtidigt som kortdragaren och man får inte sluta dricka förrän personen till höger slutat. Kul för den som är sist!
2 - Is for you - välj ut någon som ska dricka (mängd bestämmer får ni bestämma själva)
3 - Is for me - du ska själv dricka
4 - Is for whore - alla damer i gruppen ska dricka
5 - handjive - orkar inte förklara den här just nu
6 - dicks - killarna dricker
7 - make a rule
8 - pick a mate
9 - categories
10 - never have I ever
Knekt - God
Dam - dare
Kung - häll lite av din dricka i glaset i mitten

Skitballt spel, Theo blev så jävla packad. Det var lite svårt att fatta att det var på riktigt. Han dansade poledance runt mittenträdet i Boma samtidigt som han sjöng på We are the champions. Jisses säger jag bara.
Jag gick och lade mig först vid halv 1 nånting, väcktes igen runt kvart i 2 av skrattande Carro och Theo som dillade om toapapper och annat knasigt.

Satrday nr 2. 23/8 - 2008

I morse ar det Ben som körde så jag skötte sökningen. Det gick bra.
Det är ganska roligt, Jack (britten) har varit här i minst tre veckor samt att han var här förra sommaren också, och ändå sköter jag kartan bättre än honom. Hm...
   Vi hittade snart Mica och ungarna på den, numera, vanliga mahoed koppien. Eftet det försökte vi leta upp Selati och Shaka som var väck. Så efter att ha jagat runt efter dem ett par timmar så hittade vi till slut ett kill, där även Shaka befann sig och kalasade lite på benen. Gamarna var sanslöst många och festade på en död kudubocks kvarvarande ben.

När vi kom tillbaka så tvättade vi tre. Riktigt skönt att ha det gjort. Jag kikade även på mina batterier som suttit och laddat ett bra tag nu och jag misstänker starkt att de är färdigladdade. Underbart, så nu har jag klarat av min tre-punktslista. Tror inte att jag har mer att göra nu. Jag duschade igår och har laddat telefonen lite idag.
Telefonräkningen är nu uppe i hutlösa 560.34 kr.
   Många av folket badar nu, de har fyllt den lilla 2 m i diameter poolen här. Men jag orkar inte. Jag sitter hellre här och lyssnar på musik (just nu . Magnum - We All Play The Game). Tror att jag ska fortsätta läsa i Dan Browns Gåtornas palats, den är rätt bra.
   Förra lördagen var det städdag. Men Gay har inte sagt något hittils.
Jag tror att vi ska till bushbaren ikväll. Ska bli så underbart. Hoppas att det är pizza ikväll, vill så gärna ha det. Hoppas vi kommer snabbt iväg.
Nej nu ska jag nog läsa lite.

Krüger känns föresten tveksamt. Fransmannen har ännu inte ringt Bush-bug. Aja, vi har två tillfällen till på oss.
- Vi ringde, blir inget.

Jag rev mig på kvällsronden. Lejonen var läskigt nära igen. Men lyckligtvis satt jag inte längst bak.
   Det var roligt på Mahlahla igår. Åt deras burgare med samma namn (bacon, svamp mm.). Britten limmade på portuguisen.
Gick och lade mig direkt när jag kom hem. Sov gott.


Friday nr two. 22/8 - 2008

Idag vart det fruktansvärt segt att stiga upp. Som tur var så frös jag inte inatt, men hade dock problem med att somna pga. magont och för hög värme.
Idag satt jag fram med Danielle (Cambridge) och britten nr 2. Jag skötte datan. Det var trevligt. Tidigare än vanligt tog vi frukost, redan 07-07.15 eller nåt sånt. Sedan åkte vi ut, tittade på Mica + cubs, Amarula, Selati + cubs. Shaka var frånvarande. Tyvärr hade jag inte mycket till utsikt i bilen idag. Jack trodde att Mica blev biten av en orm eller något. Vi får se hur det ser ut ikväll.
Efter att vi stått här vid mahoed sloot south koppie en bra stund körde vi vidare och irrade omkring och stannade på måfå fram till kl 11.30, det längsta vi kört hittils. 47 km. Hungrig som ett djur och pissnödig som jag vet inte vad, väntade jag på att få duscha. Så sjukt underbart. Sarah lyckades smita in före mig och jisses vad hon duschade länge!

Nu har jag käkat nudlar. Trist. Aja, nu ska jag väl gå och sätta mig en stund.
Förresten blir det inget Krüger på söndag. Vi ska nämligen jobba då det tydligen ska komma någon snubbe i helgen, som ska kolla lite.
Aja fredag idag och Braai ikväll!

19.45

Idag var det mycket läsa. Inget spännande. Ben kom tillbaka, det är gött.
Eftermiddagsronden inträffade lite senare då ronden i morse varat så länge. Jag skötte kartan. Som sagt, det hände inte så mycket spännande. Vi åkte direkt till Mahoed Sloot South Koppie. Här stod vi nog i ett par timmar. Två av Selatis 8-mån ungar kom riktigt jävla nära. Det är första gången som jag blivit lite skraj.
Lejonen ser ju fordonet (med allt folk) som bara en stor sak, så om man börjar röra sig för mycket så kommer de till slut att lyckas urskilja fler saker i den stora, helt plötsligt kan det liksom bli 1, 2, 4-6 olika saker. Detta framanar då ett aggressivt och för nyfiket beteende, vilket gör dem farliga.

Vi tre satt längst bak idag och ovanför sätet är det ett ca 15 cm stort mellanrum och sedan ryggstöd.
Ungarna gick vid tillfället bakom bilen, vi kunde ju inte vända oss om eller flytta på oss för att ha koll på dem. Och de var praktiskt taget framme och sniffade en i baken! Jisses. Det var verkligen en märklig rädsla. Man bara väntade på att ett slag skulle komma och ruva upp ryggen. Usch, jag sitter inte gärna längst bak igen.
Efter denna, nästa, nära döden upplevelse (överdrift..) satt vi bara tyst i mörket på frukoststället. Vi väntade på att djur skulle komma och dricka. Vi såg en liten rävliknande filur. But that's it.
Jag tittade upp på himlen, jisses denna vackra himmel.
De andra har sett flera stjärnfall under vår vistelse och jag har inte sett en enda.

Nu sitter jag här vid elden på veckans braaikväll. Jag skriver och alla degar. Ingen säger så mycket.

Solens återkomst. 20/8 - 2008

Jag vaknade frusen igen. To bad. I natt ska jag ta itu med badrumsfönstrena som av någon knasig anledning står öppna under nätterna.
Vi tjejer har nu, efter en vecka, äntligen lärt oss hantera gasspisarna. Så vi fixar té-lådorna på morgnarna. Det är ganska mysigt.

Idag var seriefiguren Gay inte med. Skönt säger jag då jag skötte sökningen.
Vi hittade lejonen på samma ställe. De var så söta! Selati och Mica lekte med sina ungar, underbart!

- Tillfälligt avbrott!

Glömde berätta att måndagskvällen var ytterst intressant. Vi och grabbarna satt och snackade om allt möjligt - vilket till slut ledde till bläddrande i Sydafrikanska Cosmopolitan. Hm, jaa... Intressant. Och under kvällen så tillkännagav även Fabian att natten mellan sön och mån varit oerhört innehållsrik. En viss irländare (Sherley, age 31) och en viss amerikan (Matt, 21) hade visst ett VÄLDIGT tillgivet farväl. Jag tackar den allsmäktige flodhästen över att jag inte vaknade...

- Avbrott slut

Jag sökte men hittade inga elefanter, så vi beslöt oss för att köra runt lite och sedan hände något häpnadsväckande! Vi gick för första gången ut i bushen! Jag hittade några fina stenar som pappsfasmus ska få.
Jag tänke tvätta när vi kom tillbaka, men vi har inte så mycket vatten nu, så vi får skjuta upp det ett par dagar till.
Har även pratat med de nya volontärerna idag. Alla är intresserade av att åka till Krüger på söndag, så vi får väl se vad vi lyckas dega ihop för påhitt.

Det är jättehemskt att min telefonräkning gått från cirkus 250 - 460 kr efter bara två samtal och ett sms. Helt sinnes!

Idag såg vi noshörningar, lejon, vårtsvin och kudus.

Nu i brist på annat så tänkte jag göra en (så kort som möjligt) redogörelse av en person här. Gay P. Numera manager här. Vi kallar henne seriefiguren för hennes absolut märkliga röst. Hon talar engelska och afrikaans vad jag har förstått. Men jag vet inte vilket som är huvudspråk. Hursom, när hon pratar eng så låter det precis som när någon, t.ex jag (svensktalande) pratar "lustigt", alltså när jag försöker prata på ett roligt vis. Helt konstigt. Men vi är vana nu.
Hennes personlighet, som jag ser den, är splittrad. Om man sitter hos henne i förarhytten så är hon jättetrevlig och rolig att prata med, hon är framåt och älskar att skämta. Men när det kommer till arbetet så blir hon så negativ. Ord som positiv förstärkning är inte ens i närheten av hennes vokabulär. Hon är sarkastisk, nonchalant och skämtar i princip alltid på ens egen bekostnad. Hon har inget tålamod. Ja, hon känns bara så negativ för det mesta och drar all must, ork och mod ur en. Galet.

Tydligen har det varit stöld på reservaten runt omkring så innan nästa rond ska vi ge Gay våra värdesaker.

Hm, det är bara 19 dagar kvar.

Dagen förflöt. Willem körde eftermiddagsronden och Gay stannade för att laga mat (Kycklings, potatis-ärts-morots-mojs + supergod sås). Vi såg en massa giraffer, lejonen och ett par noshörningar + en liten fläckig filur som jag inte kommer ihåg vad den heter.

De nya tog tag i disken ikväll, jag gick och lade mig direkt.

Ronden var faktiskt väldigt underhållande. Jack, Fabian och Carro satt på raden längst bak och var hiskeligt lustiga.


A Perfect Tuesday. 20/8 - 2008

Idag vart en ännu bättre dag!
Det var fortfarande halvkasst väder men det hade åtminstone slutat regna, samt att det börjat lätta lite bland molnen.

Lejon såg vi igen, alla var fortfarande vid samma koppie. Supermysigt!
Under morgonen ökade spänningen ett knapphål och vi fick se fyra noshörningar, honor med varsin unge vid två olika tillfällen. Men när förtjusningen verkligen gick i taket så var det något snäppet större än en noshörning. Can you guess? Just det, TVÅ elefanthjordar ja. Skitcoolt! Äntligen fick man se elefanter! Det trodde man knappt! Så några smaskiga bilder tror jag att jag nallade in (Kalasnalle - bilddagboken)
Förutom detta såg vi wildebeasts och sabels.
Så, en toppendag.

Idag var Bens vikarie också med. Han är toppentrevlig. Lång och smalast av alla mänskliga varelser jag någonsin sett! Superblå ögon, han ser ut som en typiskt svensk kille.

Efter ronden så stack alla utom jag, Carro, Theo och vikarien till stan för att handla och hämta de nya volontärerna.
Jag och Carro vart besvikna som fan, vi hade ju peppat och muntrat upp varandra med att vi skulle få åka till stan och komma ifrån allt, samt att få prata med folk hemifrån. Men ack så kul fick inte vi. Så med hjälp av någon outgrundlig kraft så lyckades vi vända på steken och se det positivt att vi fick vara ensamma en stund (Theo sov). Så vi passade å att snacka om alla våra beskymmer. Sedan skrev vi in lite Leo-data i datorn. Vi kom inte längre än till lejonen då datorn lade ner. Men det var hur som helst bra presterat av oss tycker jag.

Runt fyra-tiden så åkte vi ut på rond med vikarien och hans fantastiskt beundransvärda jack russel. Hunden är blind på ena ögat (sparkad av en zebra) och skäller inte på något. Han bara sitter där lugnt och stilla och tittar på lejonen. Supercool jycke.

Vi såg lejonen här på samma ställe. Vi satt och snackade engelska med Theo hela kvällen. Det är skönt att ha ställt in sig på det lite bättre nu.

När vi kom tillbaka spelade vi spel. Ett väldigt lärorikt djurspel. Riktigt roligt. Sedan lagade vi mat (!). Jag hade ärligt talat aldrig trott att vi skulle laga mat. Otroligt. Vi kokade ris, gjorde någon stark mustig sås och stekte kött med grönsaker (<- vikarien). Vart supergott!

Runt 8-tiden kom Gay och Co. tillbaka. Trevliga nya volontärer.
Japps, jag slapp disken denna kväll.
Vi gick och lade oss ganska direkt efter maten. Det var andra natten i rad som jag frös.
Just det ja, jag fick även rätsida på tandställningen, så det var faktiskt en bra dag.
Jag fick också en déja vù känsla, den andra den dagen, när jag stod i sovrummet vid badrumsdörren och tittade ut i korridoren. Allt kändes så rätt då, precis som att man kommit till den punkt där det var tänkt att man skulle vara. Allt kändes helt enkelt bara som det skulle. Det kändes bra.


Monday nr 1. 20/8 - 2008

Idag hade det tråkiga vädret avancerat och blivit värre. Tuff blåst, pissigt regn och en ytterst frånvarande sol.
Jag skötte sökningen idag. Telemetry.

Den nästan värsta dagen i de flesta aspekter turned out to be the best.
Vi åkte till Mahoed Sloot South vägen och hittade vid koppien (koppie = höjd, kulle, klippa, berg) SAMTLIGA lejon utom två hannar som cirkulerar i reservatet för sig själva. Första gången jag såg Shaka (Lejonhannen), så sjukt jävla stilig. Följande lejon såg och tog jag hemskt fina bilder på:
Shaka
Amarula
Mica + två 7-veckors gamla cubs
Selati + tre 8-mån gamla cubs

Underbart.

Och nu två dagar efteråt när jag försöker skriva ner det här så kommer jag inte ihåg vad som hände. Så vi struntar i det.
Det var ju hur som helst en toppen/dålig dag så Let's just leave it at that.

First day off. 17/8 - 2008

11.52

Vaknade runt halv 11 och lade märke till den galna blåsten som man knappt trodde kunde uppstå här ute.

Papps ringde runt 11 men jag skulle fixa frukost så jag ringde dem senare.
Vart skönt att få prata lite med hemmafolket.

Sitter nu här och skriver, de andra är här + Theo, Jack och Fabian. Alla chillar.

Så nu har man hela dagen framför sig utan någon större planering. De andra tjejerna tittar på film. Jag ska nog läs en stund nu, fast då lägger jag mig i min varma och mysiga sovsäck.

Toppendag igår. Noshörningar FTW.

- Paus

-Forts. (13.29, 19/8 - 2008)

Den här dagen var egentliden katastrofalt deprimerande.
Dagen förflöt utan större mening och kvällen började med att vi fastnade ute i Boma och pratade om känslor, depressioner och hemlängtan. Det var så skönt att få dela med sig av alla tankar och släppa på trycket. Med det dåliga vädret kom det dåliga humöret.

Jag var osocial hela källen innan, under och efter maten. Vilket var trist då 5 st skulle hem morgon därpå. Så när i var på väg att gå och sova så kom tjejerna för att säga hej då. Vi bytte hotmail och dylikt med varandra. Usch så trist med farväl.

Ja just det, vi tittade på Monthy Python idag, vart ju underhållande.

Saturday nr 1. 16/8 - 2008

Idag åkte vi lite senare, inte förrän 06.30. Vi åkte till ett litet reservat där de föder upp utrotningshotade sabelantiloper.
   Vi fick åka med veterinären i inhägnaden när han skulle söva några kvigor och ta dem till en annan inhägnad då de blev skadade av tjuren i flocken. Det var en spännande morgon. Man fick klappa på en utrotningshotad sabelantilop.

Vi lärde oss något av Ben igår om skorpioner. Tydligen så har de giftiga och farliga sorterna små klor och tjock, kort svans. Och de mer ofarliga har stora klor (pincers) en lite längre, smalare svans.

På vägen tillbaka så stannade vi till i Gravelotte. Där fanns en matbutik, jag fick låna pengar av en av Italienarna, så jag köpte choklad och glass.

Klockan är nu 14.00

Jag vet inte om vi skall ut på eftermiddagsrond.
.
.
.
På eftermiddagsronden så letade vi efter lejonen. Vi kom inte närmre än 3.
Men den stora händelsen inträffade på kvällen när vi var på väg tillbaka. I beckmörkret lös Theo plötsligt upp 3 st noshörningar! En av dem var dräktig, jisses vad imponerande! Jag hoppas verkligen att jag får se dem många fler gånger, särskilt i dagsljus!

Hursom helst. Under den här tiden så ringde jag hyrbilskillen igen, det var jag som skulle försöka hyra en bil i Natalias namn. Riktigt läskigt och han pratade konstigt. Jag hade iaf försökt ringa honom innan, men nej. Så det sket sig, inget krüger för oss på söndag (vilket var tur för idag är vädret dåligt). Så pga. hyrbilsproblemet så skulle vi och Natalia stannat kvar här ikväll. Men då det inte blev något så hänge vi med gänget till "Lodge" för att chilla och käka. Jag tog kycklingburgare och drack cola. Riktigt gott. Sedan spelade vi biljard med annorlunda regler. Jag var sämst med kom tvåa. Gräsligt men kul.
   Runt 12 kom vi tillbaka. Då stck vi, Natalia, Theo, Valeria och Franciesca ut och drack lite till (cola...), jag tog choklad. Vi chillades, lyssnade på musik och spelade dart. Ha! Den här gången kom jag tvåa. Vi dansade till typ två, halv tre, men sen kom Gay för att hon inte kunde sova. Så vi satt en stund och bara snackade. Underbart!
Dansen var helt galen! Riktigt tokigt. Vi körde lite limbo och för en gångs skull när jag verkligen trodde att jag skulle vinna, för att min korta längd talade för det, så tro fan att den längsta killen tar hem det. Sinnesjukt!

Så runt halv 3, 3 gick vi och lade oss. Bra dag.

Ps. Tandställningen är helt fucked up.

The Best Day So Far. 15/8 - 2008

10.54

Till att börja med ska jag berätta vad vi fått reda på sen igår.
- Det blir förmodlingen ingen sleep-out. Markägarna gillar inte att ha folk ute i deras marker på en helg.
- Vi skall inte leta upp noshörningar på lördag. Någon hade tydligen sagt nej.
- Det blir förmodligen ingen utflykt till Krüger på Söndag heller. Vi är 8 eller 9 st som skulle dit. Men de har inte hittat så stora bilar att hyra. Dock så kan en lösning dyka upp, återkommer till det senare.
- Ikväll så är det Braai. En slags typisk Sydafrikansk grillfest. Skall bli jättekul!
- Och jo, the Sleep-out blir av!
- Imorgon kväll (lördag) så ska vi nånvart där vi kan titta på sport. Här finns också pool så att man kan bada samt att vi käkar kvällsmat här.

Igår kväll började det äntligen hända grejer! Vi var bara en bil som stack ut då det var 4 som stannade kvar.
Hursom helst stack vi för att leta efter lejon och elefanter. Fabian sökte med sändaren först och vi åkte till Rhino Ridge Koppie. Här hittade vi Mica och hennes två typ 5 veckor gamla ungar. Vi såg även Amarula. Inte tydligt, men fick se våra första lejon.
Efter detta sökte vi efter flera djur. Jag fick söka resten av kvällen. Det var verkligen tufft. Inte direkt svårt men ändå, nybörjare som jag är. Gay är också lite bitter ibland känns det som. Kort stubin och irriterar sig på mycket.
Så under min ledning hittade vi inget. Jag skrev i pärmen, jag sökte och skötte strålkastaren. Fy tusan vad trött jag var efter den kvällen. På vägen tillbaka så vi även en sabelantilop som är utrotningshotad. Den var stor och stilig. Sen tror jag inte att vi såg mer kvällen den 14/8.
   Maten var toppen som vanligt, den här gången, kyckling, potatis och sås-
   Efter detta schasade tjejerna mig i säng, de tog tag i disken. Jag vaknade dreglande idag med elektriskt hår. Jag försökte stiga upp lite tidigare.

Vi åkte idag med fransosen och den ena italienaren (lil'sis) och Ben. Det var verkligen vår bästa dag hittils. Vi letade efter lejonen och hittade Mica och ungarna. Här såg vi de mycket tydligare, dock inga bra bilder.
Det var jättekul att se, mamsen lekte med ungarna, mys. Vi letade också efter Shaka och Selati medn hittade inte dem, dock var vi riktigt nära.

Andra djur vi såg idag var waterbuck, zebror, vårtsvin och en giraf. Jätteskoj!

När vi kom tillbaka berättade Math att en apa varit i rummet och bajsat hej vilt. Lyckligtvis besparade den min säng.

Idag på ronden så skötte jag kartan, helt felfritt. Man markerar nämligen på en kart vilka vägar man tar och så vidare. Caroline satt där fram och skötte skrivuppgifterna.
 
- Paus

Forts. 13.10

Ändrade planer, det blir ingen sleep-out ikväll. Istället ska vi följa med en veterinär ut någonstans och hjälpa honom och märka/söva sabelantiloper. Alla höll med om att vi skulle göra det istället. Toppencoolt!

- Paus

Forts. 19.33

Har precis kommit tillbaka från eftermiddagsronden. Återigen skötte jag kartan och det blev exakt på pricken. Ikväll vart det också hyfsat spännande. Vi kom rikigt nära Shaka och Selati men såg dem inte. Dock så hörde vi förmodligen Shaka grymta lite. Coolt som tusan!

Vi såg också ett par giraffer som jag nog fick ett par hyffsade bilder på. Annars så var det inte så mycket. Relativit mycket väntetid iaf.

Det är ju fredagskväll, alltså braai, grillkväll.
Så nu sitter vi allihop vid elden. Mysigt.
Förmodligen blir det krüger på söndag, förhoppningsvis. Vi ska ringa och hyra bil imorgon. Funkar det så vore det toppen. Annars så ska vi förmodligen till Cheetah center, inte riktigt samma sak, men bättre än inget.

Nu räcker det för idag.

Om dagen. 14/8 - 2008

14.16

Idag vart lite segare att stiga upp och jag har beslutat att stiga upp direkt istället för att dryga kvar som pojkarna gör. Sedan ut på rond ca 06.15.
Vi "nybörjare" åkte med Gay för att få en ordentligt introduktion.
Vi gick igenom halsbandssökaren (eller vad man ska kalla det). Vissa djur är nämligen märkta med ett halsband, jag tror att det är ca 4 eller 5 lejon + 2 ledarelefanter. Den här manicken använder vi då när vi skall leta upp ett djur eller flock. Effektivt, men den har hittils inte fått mig att se något. Pärmarna gick vi också igenom. Där skriver man olika foldrar och specifika detaljer om ronden, tid, temp, väder etc. och om man hittat något djur.
   Idag stötte vi på tre vårtsvinsungar som blivit uppätna. Och sen letade vi efter rovdjurets avföring, utan resultat.
Här såg vi även gamar, men utöver det inget nytt. Vi besökte det, i princip, helt uttorkade vattenhålet. Lustigt att gå på, men det blev balla bilder.
Det var roligt i slutet av ronden när båda bilarna samlades och alla letade efter rovdjursaföringen. Vi befann oss vid en stor vattenbehållare av cement. Vattnet var svalt och skönt. Ben och Gay hade lite vattenkrig och Gay tyckte att vi skulle bada... Nej tack sa de flesta. Orkar inte beskriva det mer nu, men det vart skoj.

Nu hittils har jag suttit och skrivit en massa och ritat lite. Jag duschade även idag! Underbart!
För övrigt så är väl planen att vi ska till Krügerparken på söndag (ledig dag). Skitballt! Alla säger att vi kommer få se riktigt många djur, ska bli skitkul. Men nu är vi ganska många och det är svårt att få tag i en så stor bil, så vi får se. Annars kostar det omkring 300 R/pers. Klart värt pengarna! Men vi får se.

Imorgon ska vi också ut och campa, alltså a sleep out. Det skall bli riktigt spännande.

Alla är toppentrevliga och allt känns toppen just nu. Och äntligen har jag skrivit klart den här delen!

Slut. 14.40

The first real day. Part two. (skrivet 14/8-2008)

11.29

Efter att vi vart klara här så drog vi till reservatet. Det var ungefär 20-30 min bilresa dit och fort som tusan kör de. Men de var coolt, vi körde förbi de gigantiska gruvorna som vi också såg ifrån planet.
   Jag fick reda på idag att reservatet är ca 33.000 hektar stort - STORT.
   När vi kom fram så fick vi dumpa våra grejer på rummen. Det är ett stort hus med två toaletter, ett kök, två kollektivrum och två enkla. De anställda bor i enkelrummen och volontärerna bor tillsammans. Det ena rummet var fullsatt av brudar så inkvarterades i det andra rummet ibland pojkarna. Men det är okej, de är sega som tusan på morgnarna bara... Nedan följer namnen jag kan på folket här:
Anställda - Gay, Ben, Steve (-slutar nu)
Volontärer - Math (USA), Franciesca (Italie), Theo (France)

Efter det så åkte vi direkt ut på en rond i parken i ungefär 3-4 timmar. Det var becksvart så vi lyste upp med en strålkastare. Vi såg några få djur. En myrslok (aardvark/antbeat) och en flygekorre eller miniapa och impalas. Det var coolt, myrslokarna var tydligen ovanliga och svåra att få syn på, så vi hade tur. 
Det var helt otroligt kallt, märkligt hur temperaturen ändras så intensivt på så kort tid. Dock så åker vi ju ganska kvickt i en öppen bil. But still. Här är vinter och igår var det 38 grader C (!).
När vi kom tillbaka fick vi kvällsmat - chiliköttfärs och pasta + wok-grönsaker. Supergott!
Efter maten slapp vi diska och dylikt (den som lagar maten diskar inte) utan vi fick gå och fixa och sedan gå och lägga oss, jag somnade som en sten och vaknade pigg som en pannkaka.
05.30 ringde allas väckarklockor med intervaller på några minuter. Roligt, man vaknade.
En bit efter 06.00 körde vi ut, vi tre + Math och Jack. Vi fick en litenliten introduktion om saker och ting, papper som fylls i osv.
Djuren som dokumenteras är följande:
Elefant
Noshörning
Leopard
Lejon
   Djurens som kollas för markägarnas skull:
Gnu (Wildebeast!)
Eland
Zebra

Vi såg ett par wildebeast på morgonen, dock inte tydligt. 

Schemat ser ut såhär:

06.00 - ca 10.00 -10.30 - Rond 1
15.30 - ca 18.30 - 19.00 - Rond 2

Tiden däremellan är man ledig - Som nu alltså.
Runt 08.00 möts man ute på en särskild plats och fikar lite. T'e, kaffe mm och skorpor.
När man kommer tillbaka från första ronden så käkar man frukost.
Annars så kör man bara runt och letar efter djuren, dokumenterar när man ser något osv.
Hursom helst. Ett djur som återses regelbundet i stora antal är impala, så ja, ett annat djur skulle vara roligt att se nu.
   Efter den allra första ronden så fixade man frukost och sedan organiserade jag mina prylar. Så nu är det någorlunda lättillgängligt och fixat. Sedan försökte jag skriva ner lite här, rita och lyssna på musik.
   På eftermiddagen så stack alla utom vi; Math, Jack och Ben, till stan för att fixa och hämta en till volontär (Fabian, Tyskland) så under den tiden åkte vi ut på rond 2 för att leta efter elefanter. Först såg vi några coola örnar. Vi körde vilse en gång och hittade inte några elefanter. Dock såg vi ett par kudu, fina djur. Men på vägen, när solen gått ner, så stod plötsligt en giraf mitt på vägen och bara stirrade på oss. Den stod där i ungefär 5-10 min, riktigt fränt, men det var för mörkt så jag fick inga bra bilder alls tyvärr.
   När vi kom tillbaka så hjälpte vi till i köket. Jag diskade och TH och Caroo torkade. De övriga där hjälpte Steve laga mat, fish'n'chips vart det ikväll. Supergott det också, underbart. 
Vi gick och lade oss lite tidigare idag också, vart supertrötta. 

Under dagen har jag också sett en slags apa vid lägret.
 

The first real day. 13/8 - 2008

13.27

Flyget från Johannesburg till Phalaborwa var mysigt. Ett litet tanigt propellerplan där man inte fick ha handbagaget hos sig. Dvs. för min del, tyvärr ingen kamera. Det var jättehäftig utsikt men dåliga fönster så det hade förmodligen inte blivit bra bilder ändå.
   På flyget fanns det med några medelålderssnubbar som snackade att märkligt språk som ibland lät som danska, tyska och säkert något mer som jag inte kommer ihåg. Hursom helst så började de prata lite med oss strax innan landning. De skrattade förmodigen åt oss.
   Väl framme på denna lilla gulliga flygplats så fick vi vårt handbagage som väntade på oss utanför. Sedan gick vi in i byggnaden (jättetjusig) och möttes av en flock människor. Det vart lite konstigt från början, vi stod bara tysta och dryga, men de hade överseende med att vi var trötta.
Toaletten var intressant, annorlunda men på ett mycket positivt vis.
Våra väskor (välbehållna till slutstation) lastades på jeepen som var helt öppen bortsett från förarhytten. Och då menar jag inte som en cabbe utan helt öppet, dvs. inget på sidorna förutom "väggar" som gick upp till knähöjd och järnstänger som håller en kvar i bilen.
De tog oss allra först till lunch, jag och Carro tog cola och fish'n'chips. TH valde hamburgare med ost - jävlar med ost säger jag!
För mig kostade det 41. 60 rand, men då vi inte hunnit köpa något och fått växel så rök ytterligare en tjusig 50-lapp där. Man fick ju en nota och lade pengarna direkt så det överflödiga blir ju dricks.
Efter detta stack vi till köpcentret som besöks en gång i veckan. Här finns internetcafé, matbutik och lite annat, nåra klädbuiker osv.
Of som vi var kunde vi inte riktigt utnyttja tillfället och gick på egen hand omkring med magont och dylika åkommor. Vi orkade inte sitta på internetcaféet, vilket vi inte hade växel till heller.
Vi fick lite info gällande maten. Frukost och lunch fixar man själv, det finns ingredienser till det. Kvällsmat lagar de anställda. Allt utöver detta får vi bekosta själva, t.ex. cola, godis, etc. och det kan man då följa med och köpa en gång i veckan. Vi väntar med detta till nästa gång vi skall till stan, efter att vi fått känna efter lite först. Så nu när jag funderat lite så ska jag köpa en dunk vatten och lite till. Kranvattnet är/sägs vara helt okej och jag tycker det smakar gott, men man vet ju aldrig.

To be continued...

På Sydafrikansk flygplats. 12/8 - 2008

Kl. 09.17

Just nu sitter vi i Johannesburg, sen vill jag inte tänka på hur långt och längen. Men åtminstone 3 timmars väntetid har/är/kommer. Flyget går mot Phalaborwa kl 10.40

De 12 timmarna och 10 minuterna mellan London och Johannesburg var minst sagt långa.
Kvällsmaten fick vi ungefär runt halv 9 - 9 och vi boardade planet kl 19.00 - Föresten flöt det på riktigt bra på Heathrow, vi skyndade, hittade och fick vänta på att borda i cirkus en timme.
   På flyget som jag kanske 2 timmar, på sin höjd, och jag tittade på film ( 10.000 BC, The Spiderwick chronicles) samt spelade lite spel.
Man fick ett helt kitt med sovprylar också. Man fick en minitandborste + minitandkräm + ögon/sovmask + strumpor och det bistods även med filt och kudde (alltså onödigt att ta med kudde i handbagage). Filten var underbarast, Carro och TH nallade med sina men min fick inte plats (damn pillow).
   Jag har ju fått öva på engelskan och accenten lite under tiden och jag känner mig hyffsat säker faktiskt.
   Maten måste jag ju också göra en stor avhandling om! Fanns två rätter att välja mellan:
- Chicken and rice eller beef with mash.
Vi alla tre valde det förstnämnda, och jag/vi kan intyga om att det var riktigt gott. Till det fick man sallad, bröd, smör, kex, en liten chokladbit och massor av dricka utav valfri sort.
Sedan fick man té/kaffe och även nattjuice.
Ja, den flighten var helt okej bortsett från att jag inte fick så många timmar av sömn. Och jag är svinigt trött nu. (kl 09.36)
Frukosten förresten vart lite annorlunda (halvdan). Man kunde välja kall frukost (ost) och varm - bacon, scrambled eggs, champ, tomat + potatis. Tvi för ost tycker jag och valde såklart det senare. Äggröran var märklig, smakade inte så mycket ägg, och jag misstänker starkt att det var ost i den. Men ja, det var förmodligen första gången jag åt äggröra någonsin, så hur det verkligen ska smaka, har jag ingen vidare större aning om + man fick lite frukt, youghurt, en giffel, smör, sylt och juice.
Men nog om käket nu. I johannesburg gick allt hyffsat bra, bortsett från en tabbe som jag återkommer till senare. Vi hittade vårt bagage som var friskt och välbehållet. Sedan irrade vi omkring en aning och bad om vägbeskrivningen som förde oss till rätt gate. När vi äntrade byggnaden attackerades vi av någon form av anställd som genast frågade vart vi skulle skulle hän och förde oss sedan dit (han körde t.o.m. vagnen. Så när vi checkat in vårt bagage och allt var fixat tänkte vi "vilken schysst kille". Och den schyssta killen bad då i slutet av sin frivilliga tjänst om dricks. Och det var ju jag som skötte snacket så han vände sig till mig. Men jag hade ju inga växelpengar eller mynt, minsta var 50-lappar! Men tagen på mattan som jag kände mig fick han en sådan ändå. Nu i efterhand känns det jävligt dumt, men vad skulle jag göra, jag kunde ju inte säga blankt nej (det tillhör sed att ge dricks) och han hjälpte oss oerhört, men de andra tjejerna sade inget så det blev ju som det blev. Memen, man lär sig ju i efterhand. Vi beslöt oss iaf för att dela det på tre så jag får pengar av de sedan. But still... Fuck

Och ja nu sitter vi som sagt här, det känns ju märkligt gör det och vi vill bara komma fram.
Som de turister vi är drar vi många blickar till oss.
Jag är lite osäker på hur jag ska te mig, och nojig blir man ju (tittar folket snett på mig? osv) menmen allt bra blir bra när vi kommer fram, hursom helst så känns Johannesburg inte jättegästvänligt just nu.

Hua, jag är så trött att jag skulle kunna svimma. Jag sitter ner och still, men det känns som om jag ska tappa balansen och trilla av bänken . Men jag skall försöka sova på sista flyget.
Japps det räcker väl för idag. Cheers. 09.55

Äventyret börjar. 11/8 - 2008

Jag, min mamma och min lillasyster åkte lite tidigare till tåget så vi fick lite tid över att bara sitta och umgås. Pappa var redan där, han hade åkt från jobbet för att vinka av mig.
   Tåget skulle avgå från Kristianstad 10.23 men blev försenat till 10.45. Men det påverkade inte tiden avsevärt där på Kastrup. TH hoppade på mitt tåg i malmö och vi mötte Caroline på Kastrup ca 12.30.
   Smått förvirrade lyckades vi checka in vårt bagage och ta oss igenom alltsammans. Sedan köpte jag en smörgås och en cola.
   Vi drygade de två de två sista timmarna innan vi fick gå på flyget till London. Så nu sitter jag här på flyget med tjejerna, oviss om klockslag. Allt är trevligt än så länge men jag ser inte fram emot att landa på Heathrow. På cirkus 2 timmar ska vi hinna ta oss till nästa flyg. Men vi har en plan: av snabbt - fråga direkt - spring som fan. Jag hoppas bara att det hjälper också.

Ashamed and relieved

Puh, såg nu att inlägget som jag skrivit sparats iaf. Det var ju tursamt och jag blev genast mycket gladare och nöjdare med blogg.se

Greetings

Ja minsann, det är lite småtråkigt just nu, vill väl fixa en en vettig bakgrund eller nåt. Men det här får duga under tiden. Bättre än innan åtminstone!

Nåväl, det som är i görningen nu är minst sagt spännande och för att inte tala om i ett långsamt skede. Jag har dock en lista jag går efter, men det tar förbaskat lång tid att pricka av allt. Fast det gör väl inte så mycket, det är ju inte så att jag har bråttom direkt... Det är bara sisådär 4 månader liksom, en tredjedel av året. Usch, tråkigt att det ska vara så lång tid. Men jag har väntat i cirkus tre år redan, jag har nog råd med några månader till.

Nog om det, jag har ju som sagt en lista som jag tänkte dela med mig av. Jag har kommit fram till att jag är hemskt förtjust i listor. Man får bra perspektiv över saker och ting, det känns toppenbra när man väl prickat av något - man är ett steg närmre sitt mål eller ett avslut och man kan göra listor på/gällande ALLT. Superkul ju. Jaja, här kommer den:

() - Fylla i anmälningsblankett
() - Få ett ifyllt "charachter reference" - fd. Mentor
() - Få ett ifyllt "childcare reference 1 - L & H
() - Få ett ifyllt "childcare reference 2 - N & M
(X) - Kopia av passfoto x 2
() - Fotocollage
() - Polisutdrag
() - Friskhetsintyg
(X) - Boka tid till hälsoundersökning - Får kallelse när de har tid med mig
(X) - Fyll i och skicka in blankett för att få polisutdrag - 24/8
(X) - Maila mentor
() - Prata med N & M för mer "arbetserfarenhet"
() - Skriva ett personligt brev
(X) - Betala för polisutdraget - 27/8
() - Skicka efter foton
() - Ta kopia på betyget från Sydafrika
() - Skicka anmälningsblankett, kopia på passfoto, referenser x 3, polisintyg, friskhetsintyg, fotokollage, 200 :-, betyg från Sydafrika, personligt brev. (ev. skickas P- och F-intyget senare) 

Tja, man har ju kommit en litenliten bit på vägen ändå. Men ack så långt det är kvar. Jag vill bara skicka in alla papper nu på direkten. Menmen, jag har en deadline till siste September, så det är ju åtminstone en månad till. Då ska jag minsann klämma in lite mer barnvaktande. Har trots allt inte gjort det ordentligt på ett par år nu.

Nåväl


Men nej det måste det väl för fan inte alls

Fan vad jag hatar internet. Hur MÅNGA har inte, bara idag, suttit och blivit förbannade över att internet fuckar sig precis när man skrivit ett inlägg. Så jävla lönt. Verkligen.

Men orka lägga energi på det nu. Försöka vara glad...

Nåväl, DET sista jag skrev innan som inte fick vara med, tydligen, var att jag nu ska slänga in mina ettårsförsenade dagboksinlägg från Sydafrika.

Jävla muppsystem.

OBS

Jag vill bara påpeka att sidan minst sagt är en under pysselbearbetning, så därför kan det se lite knepigt ut... Men det blir väl någon ordning snart så..

Ajajaj

Hoppsan, nu känner jag mig minsann lite dålig... Här jag inte varit på, tja, lite mer än ett år nu. Lite dålig är jag. Nåväl jag beskyller skola och brist på spännande äventyr för att jag inte skrivit här.

Men nu däremot har jag en hel del tid att satsa i det här skriveriet. Och en del uppdateringar vore nog inte fel.

Hej, jag tog visst studenten den 15 juni i år (2009) vilket i vanliga fall skulle antyda en viss nyfunnen frihet, vilket jag till viss del kan hålla med om, för visst är det fullkomligt underbart att äntligen få slippa undan lärohusets tunga grepp!  Och nu då, vad händer SEDAN? Det är nog en bra fråga, jag hade från början en mycket klar plan gällande min närmsta framtid och har sedan hållt fast vid den sedan några år tillbaka. Dessvärre har denna plan blivit framskjuten mer och mer, ända fram till "obestämd tid", sorgligt men sant. Jag lider nämligen av metallokuperade tänder, vilket så gott som omöjliggör en längre utlandsresa (vad annars)  för min del, åtminstone ur ekonomisk synpunkt. Så nej nu sedan studenten har jag letat efter jobb (lite halvdant sådär, det är meningen att jag ska ta det lugnt ett tag framöver) utan vinst, sedan var väl också tanken att ta körkort. Och lite andra sådana små planer, för jag visste ju inte ens nästan när rälsen skulle avlägsnas. MEN, hör och häpna, jag avlade ett besök hos tandläkaren förra veckan och tänkte för en gångs skulle fråga hur lång tid jag har kvar och de utbrister, till min stora förvåning, "ja, det är väl dags att ta av den nu". Så äntligen har jag fått en tid, ett datum för befrielsen från den sista kedjan som tvingar kvar mig på denna plats. Den 22 oktober blir jag äntligen fri! Vilket betyder att min gamla plan äntligen kan sättas i verket!
Så ja, nu sitter jag och planerar för ett framtida år som Au pair i det ytterst lockande England. Fantastiskt!

Lite fler funderingar gällande det kan jag återkomma med så småningom.

För övrigt så har ja faktiskt en hel del dokumentation från Selati Game Reserve, jag skrev för hand varje dag, men sen så har jag haft så mycket att göra det sista året och inte orkat skriva in det här, men i framtiden så lovar jag att berätta om det med.

RSS 2.0