Hermitage Castle

Tjing. Okej, jag är astrött. Så jag ska försöka hålla mig kortfattat. Hjälper ju inte heller att jag har hur mycket som helst att gå igenom.

Peter är göörhärlig. Kom hem runt halv elva igår kväll (efter en kväll av tonfisk/makrill/mm bullar stekta i stekpanna). Till digestive, muffins, té, lite Blue Oyster Cult, lite annat och mycket Big Country satt vi och tittade på tv samt snackade fram till ungefär halv 1. Det är galet vilken trevlig familj jag hamnat i.

Runt 7-tiden i morse hör jag Anna ropa på mig utanför min dörr och Peter som säger att jag sover. Jag ligger oberoende kvar i ungefär 2 minuter innan jag asar mig ur sängen och sittandes öppnar dörren. En kram får jag nog och något sägs, Peter påpekar igen att jag inte får störas och jag säger till Anna att jag är jättetrött men att vi kommer ses senare, efter att ha lyssnat på oss båda, säger Anna till mig att jag inte borde vara uppe (typ, nej Janni, gå lägg dig igen, varför gick du upp?) och gå lägga mig igen. Så söt!

Stiger upp och tar en dusch runt halv 9. Anna Kommer med ett par fyllda plastpåsar, presenter från tomten. Sedan var det min tur att vara tomte. Och obs, renarna hade försvunnit så vi gick ner i vardagsrummet och vi hittade dem ute i trädgården tror jag. Och jag som inte riktigt kände för att vara tomte och ränna omkring och lämna ut julklappar till hela hushållet, försökte snärja mig lite. Därför hade renarna fått en bebis. Och därför kunde de ju såklart inte dra min släde, för jag måste ha alla 12, vilket såklart inte går ihop om nu en av dem blir mammaledig. Och så poff, då försvann plötslgt bebisen enligt Anna. Jaja, okej. Men jag, jag har ingen lust att tomta utan frukost... Här ät det här -> leksaksäpple. Fin frukost det, men åh, renarna måste ju också äta! Och efter att de ätit måste de ju vila. *Matar renarna med Anna. Och efter fem sekunder var de enligt henne klara. Sen kom jag på att, men nej tomten arbetar ju bara en dag om året, resten av tiden spenderas i verkstaden där leksakerna byggs. "Varför bygger han leksaker???" Nej, den idén köptes inte. Sen räddades jag lite av en förälder som tvingade på oss riktig frukost (äntligen!). Bestående av blandat min lilla mams hemskapta bröd och marmelad, vilka uppskattades stort ;)
Efter frukost försökte jag övertyga Anna att tomten bara arbetar på natten, därför kunde jag ju inte dela ut julklappar nu på morgonen. *Men.. NEJ. Sen bröt jag för att borsta tänderna.

Runt 10 kom vi väl iväg och jag fick sitta i framsätet (läs: VOLVO). Helt sjukt vad vackert det är, inga jättesmidiga samtal från min sida som bara satt och försökte stirra sönder allt längs vägen. Var väl runt ett par grader, blå himmel och stor stark sol. Helt underbart.
Hursom, målet för dagens äventyr var Hermitage Castle, och där snackar vi BORG. Menmen på vägen körde vi igenom Clovenfords, Selkirk, Hawick + att vi under flera tillfällen följde floden/forsen Tweed (populärt fiske här brorJoakim!!). Helt underbart iaf, om man inte tittar på underhärliga hus och fantastisk arkitektur så är ju naturen, skogarna, kullarna och allt är underbart vackert.

Kom fram till slottet, ja, finns inte mycket att säga egentligen, ni får titta på bilderna. Men, jo, så dum jag är. Det finns hur mycket som helst att säga, har en broschyr här om slottets historia osv. Rätt mycket som jag inte ännu lyckats ta till mig själv. Men jag kan ju bjuda på att borgen byggdes på 1240-talet. Jag har ett ord att beskriva stället med: Impressive.

Och det här som skulle bli kortfattat...

Vi stannade i Hawick på vägen tillbaka, gick och handlade lite blandat samt lunch. Här fick jag smaka lite typiskt skotska grejer: scotch pie och bacon/sausage roll (?). Förstnämnde var ingen kalasgrej, inte äckligt eller så bara inget självklart val när man äter ute, den andra var faktiskt rätt god, dock ingen regelbunden standard rätt, tror nästan att lilla far Rasmus skulle tycka bra om den. Typisk matchmat iaf. Sedan lade Peter till någon chokladsort som han frågade om jag kände igen, vilket jag inte gjorde. Så, yep.

Men det är lite senare, väl hemma, som spänningen ökar radiakalt. Ja, jag åt Haggis ikväll, och de flesta människor har väl åtminstone en vag idé om vad detta är för spännande hopkok. Till detta serverades potatismos (mosad potatis+smör) och mosad turnip. Så ja, jag har ätit haggis, and I liked it! Äsch, så kinkigt är det tamejfan inte. Bara lite lever, fett, hjärta och vete mm. No problem, påminner dessutom om något jag ätit innan, kan bara inte komma ihåg vad. 
Under kvällen hade vi minsann sällskap. En väldigt god vän till Peter (Stuart) som dessutom är gudfar till Anna och Peter egna två gudbarn. Brodern av dessa två gudbarn stannar över till imorrn. Riktigt härliga människor. Jag har varit lite seg ikväll, hade kunnat gå och lägga mig vid 9, men den trevliga stämningen kunde man ju inte undvika! Så efter lite samtal om Annas roliga vanor, Nya Zealand och deras trevliga Lethal and Human rattrap, ja stick in huvudet här och får en gummisnod om halsen som stryper dig till döds! Usch, det lät ju inte trevligt. Och en sådan har Peter införskaffat.. Jaja.

Har haft en underbar dag. Har sett och upplevt så mycket spännande.
Imorgon är det söndag och dags för nya äventyr, ska ut på en morgonpromenad på ca 7-8 km runt Stow här med Peter och gudsonen. Härligt! Och sedan bär det av mot Galashiels, mest för att orientera mig men även för att köpa lite nödvändigt, och såklart lära känna bussarna. Kanske äte lunch ute, känner ett lite sug efter en riktig portion fish'n'chips..

Det var min dag, underbart!

Så vad har jag lärt mig idag? 
Vad jag bör tänka på om jag ska bygga mig en stor stark och motståndskraftig fästning och att saker inte alltid är så äckliga som tror samt att om man råkar köra av vägen på några av småvägarna häromkring, då kör man verkligen av vägen och det på grund av kraftig skyddsstaket brist.

Till sist lite bilder. Återkommer med fler sådana imorrn antagligen.
Over and out :)
















From One World To Another


Cheers!

Morning Woke You Up

Godförmiddag. Här är klockan blott tjugo i elva. Det är lugnt här, lyssnar på Pearl Jam och dricker té i köket. Underbart solig morgon, har tagit lite bilder jag ska visa idag.

Idag blir det en busy day, har tvätt och disk att ta itu med, ska elda och sen är det bakning för min och Annas del. Detta ska bli väldigt intressant då den lilla tösen är väldigt otålig och snabb i fingrarna, hinner ta och smaka på allt innan man ens hinner säga vad som ska hittas på. Exempel, vi tittade på bilder på min dator igår, hon petar på skärmen och jag säger till henne minst tre gånger att hon absolut icke får göra det. Strax därpå gör hon det igen, och ytterligare en gång. Så en förmaning håller i ca 15 sekunder, knappt. Haha :P Ah, hon är söt. Idag blir det iaf en dubbel sats chokladmuffins, lite mjukstart sådär.

Nej, en bra idag tror jag bestämt. Och Peter kommer hem ikväll så äntligen ska man få träffa pappan i huset.
Hm, blir nog att stanna till vid lekplatsen på vägen hem tror jag..

Helgen ser otroligt spännande ut. Vad som händer vilken dag är osäkert, men så här kan det komma att se ut:

Trip till Galashiels, handla lite, lära känna bussar och förbindelser samt få igång mitt lokalsinne.
Äventyr med familjen, ca 1 1/2 h bilfärd till något fränt slott/krigsborg.
Middag, Haggis.
Promenade, utforska området mer och ta fler bilder!

Ja så ser det, och det blir nog bra! :) Sade jag förresten att jag hittat digestive? Inget klår visserligen de svenska ekologiska digestivekexen, men digestivekex över huvud taget är bättre än inga alls.

Pics folks!

På väg till dagis, nedan ligger huvudleden genom Stow.


Längs huvudleden


Grön dörr: The one and only bed & breakfast i Stow, är inte säker på om det lever bara. Denna väg leder hem.







That's all I have for now, Take care!

SneakyRasmusCat

Idag har det varit en bra dag minsann.  Vaknade till klar himmel och hopp om sol. Mycket riktigt var det underbart solväder på väg till och från dagis. Underbart. På vägen tillbaka hade jag följe med Leonie, ack så trevligt.  Sjukt att det är torsdag idag…

Sen har jag hängt tvätt och tagit det lugnt. Gick och hämtade Anna, vi gick en liten runda, tittade blandat annat på den där bron igen och jag passade på att ta lite bilder innan vi for vidare mot byns café. Här mötte vi Ulrika som jag samtalade lite med innan hon gick. Hon hade mycket gott att säga om min kära värdfamilj och Skottland, och själv är hon hur go som helst! Hon tyckte absolut att vi borde försöka hitta på något någon dag, ta med barnen och åka någonstans, att jag fick hänga på henne när skulle iväg. Låter underbart. Nej Ulrika gillas skarpt! Haha, och sen påpekade hon att antalet svenskar i Stow fördubblats sedan jag kom. Härligt det!

Caféet var ju jättemysigt! Åh jag vill dit igen, lätt. Haha Jessika och Rasmus, hör här, beans on toast ;) Det var vad Anna ville ha iaf.  Jag tog toastie med skinka. Härligt iaf, och det mest spännande är att caféet är café/galleri, så det hänger en massa tavlor överallt som är till salu av lokala konstnärer. Hm, detta är något jag ska spendera lite tankar och ritblock till.

Efter det vandrade vi hemåt (efter mycket lek i lekhörna långt efter att vi ätit färdigt), hon fick rida en del på min rygg så det gick ju hur fort som helst att komma hem. Haha. Sen har vi lekt lite, jag har suttit ner rätt mycket, men det går minsann att leka så ändå!

Så nu tittar hon på tv, Nalle Puh. Lone kommer la hem snart och hon kommer att ha handlat lite, bland annat inför baket i morgon, ah fina grejer det J


27 Januari

27 Januari. 2010. Onsdag’

Idag har det varit en städdag. Tog tag i vardagsrummet, lilltoan och hallen. Produktivt! Sen glömde jag dock lilltjejens ryggsäck i morse, men det gick ingen nöd på det som tur var.

Under dagen kom solen och som mest hade vi vid ett tillfälle 9 härliga grader. När jag hämtade upp henne på dagis, så gick vi på en promenad. Förbi kyrkan och tittade på den där bron och sedan upp mot Town Hall. Resultatet av denna vandringen blir att vi förmodligen kommer gå och äta lunch på caféet imorgon. Blir ju lite småmysigt och sen är muffinsbak på fredag.

Till kvällsmat vart det iaf en supergod indisk gryta med curry, kokosmjölk, kyckling, linser, ärtor och sötpotatis. Svingott det med kan jag säga.  Banne mig. Maten är finnemang, alla dagar! Galet egentligen, för jag är inte ett särskilt stort fan av ärtor. Men här verkar de slinka ner rätt okej ändå.

Ah, vet inte riktigt vad mer jag ska skriva just nu. Men återkommer väl någon gång skulle jag tro.


Pic

Glömde slänga in bild också, så här kommer det!

Try Not To Blow Away

Haj. Här kommer lite som jag skrev igår, tisdag.

26 Januari 2010.

Godafton, klockan är halv 11, pm off course.

Igår var det en busy dag.

Efter dagis for stannade vi till vid lekplatsen och därefter blev det en del fix hemma med disk, tvätt, lek och läsning såklart. En produktiv dag på de flesta plan vill jag påstå. Kvällsmaten bestod av tomatsoppa och toast. Fina grejer det. Och sedan lite brittiskt tv-tittande.

Idag har det också varit en produktiv dag, dock har jag kanske varit lite passiv på lekplanet. Städdag idag nämligen, tog tag i the utility room och kitchen, och allt vad det innebär, åh just det, damsög även mitt rum och städade mitt badrum.

Under min lediga förmiddag kokade jag, inte omöjligt att det var första gången, ägg att ha till lunchen, perfekt hårkokta blev de. Sen tog jag här även tillfället i akt att ta en liten titt på skivsamlingen i huset och det gläder mig att här bor ett fan av AC/DC och Pearl Jam mm. Så idag har jag minsann lyssnat på Pearl Jam. Hehe.

Sen hände ett par spännande saker under dagen. Första var att en snubbe kom med en stor pryl, han ville att jag skulle skriva på, men hur? Va?! Varför jag! Han ringde Lone som bekräftade att det var ok. Så ja, jag fick signera hans lilla lapp.

Sen kom även postmannen och ringde på dörren för att lämna ett paket som var för stort för brevinkastet i dörren. Så gick det minsann till.

Och det regnade idag! Ytterst lite, men ändå!

Kvällsmaten idag var sån däringa fryst köpepizza, funkar la! De äter för övrigt bra här vill jag påstå, dock inte ekologiskt eller så. Och de källsorterar inte riktigt. Menmen.

Har kommunicerat med fler trevliga mammor idag och fått fler komplimanger för min engelska, härligt med respons!

Sen ringde även daddy Peter, så där hölls vårt första riktiga samtal. Trevlig är han ju självklart och skämtsam, ah jag ser fram emot att få träffa honom! Hoppas att han inte arbetar allt för många helger. Göörbra!!!!

Så vad är känslorna och tankarna för idag? I ärlighetens namn. Hemlängtan, icke. Det enda som tryter lite är energin som går åt när det gäller lilla Anna. Åh vad det kan bli frustrerande ibland, men inte för att hon inte gör som hon borde eller missköter sig, utan snarare brist på kommunikation samt lite stress. Hon blir jättefrustrerad om det är något man gör fel, vilket ser ut att vara början till ett smärre utbrott. Jag har dessutom flera exempel. 1 – Jag städade, hon lekte i vardagsrummet och ropar plötsligt på hjälp (när hon behöver hjälp låter hon helt panikslagen och frustrerad), så jag skyndar in för att kolla vad som är på gång, när hon ser mig blir hon småtokig och skriker att jag ska gå igen. Så där fick jag ju förklara att hon inte kan ropa på mig om hon inte vill att jag ska vara där. Och med hennes frustration följer en smått otrevlig attityd, hon kan putta på en eller småskrika. Vilket gör mig lite småtokig. 2 – Lone följde henne till toan efter maten. Anna börjar fråga, ”when will we be home?”, varpå Lone såklart svarar ”we are home” Den här exakta dialogen upprepas minst tre gånger där Anna blir mer frustrerad och förtvivlad för varje gång och till slut kläcker hon ur sig att de är i Australien. Hur skulle Lone kunna ana sig till detta? Så det blir ju en hel del missförstånd.
Men ja, antar att det är åldern. Fick reda på idag att hon faktiskt bara är 3 ½. Visste jag att hon var tre? Eller antog jag att hon var fyra, ja där har jag nog mixat ihop lite.
Missförstå mig inte bara, jag gillar Anna, hon är härlig och när det är kul, då är det verkligen kul. Och hon vill mysa hur mycket som helst. Och mycket energi har hon som sagt.

Andra tankar jag har idag. Jag finner mig väldigt väl i att vara här och nu när det är så, börjar jag känna litelite otålighet på ett sätt. Detta är bara min första riktiga vecka, men jag känner mig redo att börja utforska lite. Och det är många vanor som jag vill komma igång med, jag vill liksom börja träna nu. Jogga och dylikt. Ah, ja, det är bara så mycket jag vill göra nu. Och det är bara min 9:e dag.

En dag kan gå och jag tänkte framåt eftermiddagen att tiden är väldigt utdragen och smått ansträngande. En lättnad faller in på kvällen. Dagarna känns till viss del långa och till viss del korta, det är tufft under en viss period under dagen och lättare under en annan. Men den tanke som allra sist slår mig och gör mig förundrad är ändå, jag får betalt för det här… Förresten. Ska kolla lönen nu tänkte jag. Har glömt hur mycket det är.
Haha, min timlön ligger på 20 kr. Fast jaja, ingår gör ju mat och husrum och annat så jag ska då inte klaga. :)


Och idag nu här så tar jag det lugnt. Spelar Pearl Jam och sysslar med datorfix. Allt är lugnt. Har upptäckt att vi är galet effektiva på morgnarna nu, vi kommer iväg lite för tidigt, så jag måste komma på ett sätt att söla lite på morgonen.. Får väl öka på hennes frukost..

En tabbe idag dock, glömde hennes ryggsäck, ingen större panik, men ack så typiskt.

Alltså jag missar ju minst hälften av alla samtal hemifrån, så försöker jag hålla så hårt jag kan om telefonerna här, och ha dem så synligt som möjligt. :P

Jaja, idag är det mer städdag, det är rätt skönt faktiskt, man vet vad man ska göra, man gör det och tiden flyger förbi.

Och på fredag ska vi baka! Tänkte värma upp med chokladmuffins då det är första baket i skotska landet. Ska nog bli bra, edt uppskattas iaf!

Hade kungligt!


Second Monday

That's right, spenderar min andra måndag på skotsk mark, något jag kan leva med.
Ja vad hände i helgen då. Lördagkväll blev det soppa till kvällsmat, riktigt god. Sedan tittade jag och Lone på Bend It Like Beckham, alltid lika trevligt om kvällarna här. Sen fick jag till gång till det trådlösa i huset här, which you can see.

Söndagen började med sovmorgon och följdes av en dusch. Därefter blev läsa, rita, läsa. Anna ville joina och fick måla med färg.
Med det var först runt 1, 2 tiden som spänningen nådde en ny nivå. Jag begav mig ut på promenad här i lilla byn, förbi Town Hall, upp för en en brant och lång väg. Tror bestämt att jag kom högst upp dessutom, dvs. så högt man kunde komma in det började plana ut. Och detta var sannerligen trevligt. Vädret var grått och dimmigt samt lite fukt låg kvar på marken efter förmiddagens regn. Men det var fint och jag fick så mer än 14 bäädjur. Strålande.

Resten av söndagen förflöt fint, blev litelite lek, en del internetfixande och lite annat smått och gott. Kvällsmat var potatis och en liten kycklinggryta. Och därefter lite frukt.

Kvällen avslutades med Twister, tea and buiscuits. En bra dag helt enkelt.

Och idag dårrå, ja just nu sitter jag i the lounge och försöker motarbeta de lite kyliga 14 grader som strömmar här inne med hjälp av eld och trä. Ska gå och hämta Anna om cirkus en timma. Sen får det nog bli lite praktiskt arbete efter lunch.

Jaja, nu bjudes det på lite bilder för en gångs skull. Here ye go.

Så här såg det ut på min promenad igår. Bäädjur och dimma.


Så här långt kunde man se på vägen ner.


Utsikt från mitt rum, morning after my arrival.


Och det var sannerligen en tjusig morgon vill jag lova.



Nåväl, vi hörs när vi hörs! Hejs!

Uppdate

God day folks. Okej jag har ett par saker att tillägga först.

- vi var på ett äventyr igår, med fin utsikt och allt. Jag var helt säker på att jag lagt in alla bilder i datorn igår så jag raderade dem när jag fann dem i kameran idag för att göra plats åt nya bidler från dagens promenad. Tji fick jag, inga bilder kvar från gårdagen. Typiskt det, så istället bjuds det på pics från idag när jag på egen hand vandrade ut i Stow.

- jag har skrivit lite hit och dit sen i onsdags och orkar därför inte skräddarsy något inlägg här så istället blir det klippt och klistrat att avnjuta istället. Jag ska försöka sålla bort lite skitsnack, annars önskar jag er motiverade och hängivna människor lycka till med att sålla igenom alltsammans.

Aight, håll till godo.

21/1 - 23/1. 2010.

Det är onsdag kväll, enligt min dator 00.03. Dock är klockan inte så mycket där jag just nu befinner mig. När det gäller svensk tid stämmer ovannämna klockslag. Men när jag flög över havet häromdagen, tjänade jag en timme.

Just det. Skottland är landet jag befinner mig i och idag, nu är det första gången jag tagit mig lite tid att ägna åt kära Gandalf här (me computer). Och även för att såklart dokumentera lite av det jag varit med om.

Flygturen gick förvånansvärt fort. Och strax innan vi började närma oss Edinburgh, försvann de tråkiga gråa molnen som hängt kvar sedan Köpenhamn och släppte fram den trevliga, nästan vårvarma, solen. Riktigt härligt må jag säga. Och det förblev en strålande dag.

Ah, tyvärr måste jag erkänna hur trött jag är just nu… Men jag ska försöka skriva ner en del ändå.

Jag vågar påstå att jag och Anna, lilltjejen, kom mycket bra överens från början. Och de här första dagarna har ju varit lite ur rutin, så vi har lekt tills vi (läs jag) storknat. Stärkt lite band och lärt känna varandra.

Måndag och tisdag, de två första dagarna, spenderade Lone hemma med mig och Anna. För att visa och förklara hur olika saker går till osv. Och i måndags var Anna hemma hela dagen men började på dagis igen igår.

Först lite om måndagen. Blev hämtad på flygplatsen, visste inte riktigt vad jag tittade efter men fångades upp av en trevlig mamma med dotter som hållit ögonen öppna efter den gröna jackan. Direkt körde vi inom Edinburgh; Lone hade ett ärende och därefter for vi vidare till Tescos för att handla lite. Sedan direkt hem till lilla Stow. Jag är fortfarande så glad över det härliga vädret från i måndags att jag knappt gör någon notis på det dåliga vädret som strök till idag och även lite igår eftermiddag.

Huset är fint och stort, faktiskt rätt nybyggt (byggdes för ungefär 6 år sedan) fick jag reda på idag. Mitt rum är första dörren till vänster när man kommer in efter hallen. Det är en blå heltäckningsmatta (okej jag erkänner, det är störtskönt att gå på) och i mitten av rummet står min stooora säng. Som 1 ½ av min gamla säng i storlek. Härligt och den är bara till mig! I mitt rum finns även en dörr som leder till min alldeles egna lilla toalett. Men dusch och allt. Allt är jättemysigt.

Jag har också två stora fönster som vetter mot en (eller flera) jättestora kullar, hela byn ligger i lite av en dal kan man säga och är omgiven av de här stora kullarna. Om vädret är som det var i tisdags på morgonen, då är det underbart. Klar himmel, ingen dimma, vindstilla och lite rosa/lila skimmer på himlen som solen frammanar på vägen upp.

Det är en bit till dagis att gå, men en trevlig bit. Om inte annat finns det hur många underbara gamla hus som helst. Typiska för land och by.

På tisdagsmorgonen var det kallt och det hade fryst så Anna fick inte ta sin sparkcykel, vilken hon visserligen inte använt på flera veckor men är väldigt förtjust i. På vägen möttes vi Svenskan i byn. Jajamensan, det är sant. I Stow bor svenskan Ulrika. Riktigt trevlig. Idag på morgonen sade hon att jag var välkommen hem på kaffe och samtal någon dag. Lätt på!

Lone är jättetrevlig, vi har suttit de här kvällarna nu efter att Anna gått i säng, och pratat och tittat på tv. Tyvärr är jag rätt seg i samtalen ibland och vet inte riktigt vad jag skall framföra eller tillföra. Men jag tror det ordnar sig.

Jag har även träffat ett par trevliga mammor med barn på samma dagis. It’s nice.


Hallå igen, dags för lite mer späckande infoläckage.

Right. Måndagen har vi typ gått igenom nu. Vi lekte hela dagen och åt rester på kvällen; nån röra med bönor, får, krossad tomat mm. Plus couscous. Efter läggdags satt Lone jag lite framför tv:n och pratade. Sen gick jag och lade mig vid 10. Gissa vad, jag har en värmedyna i min säng. Riktigt läckert.

Tisdagen alltså. Lone var hemma hela dagen i dag också. På morgonen följde vi Anna till dagis, det tar sannerligen ett bra tag med henne; tänka sig vad disträ de små människorna kan vara. På vägen hälsade vi på Ulrika. Träffade även en del andra trevliga människor (läs mammor) och även Mrs Gilroy, Annas fröken. På vägen hem visade Lone den lilla affären i byn och ett litet café, hon pekade även ut Town Hall. Tydligen så händer det en hel del här ändå. Låt se, en massa aktiviteter och olika spännande saker händer i Town Hall. Någon dag nu ska jag och titta på anslagstavlan och se vad som händer. Exempelvis på söndagar (vet ej om det är varje) så är det fika/försäljning av olika och bak och sylter och marmelad mm. Mysigt ändå. Stow har dessutom sitt alldeles egna säckpipelag, det ni!

Åh, en notis! Lone är en stortédrickare, kanske inte med de stora kopparna, men ofta! Det känns ju bara för bra. Och katten, Rasmus, orange och lite vit, är mycket trevlig!

Mer om tisdagen. Vi kom hem, Lone visade hur kaminen funkar, så just nu sitter jag här och eldar. Det var 14 grader här innan jag började, nu är det 15!

Ja det är ett väldigt kallt hus. Därav hyser jag stort tacksamhet för den mysiga värmefilten.

Ja, vi gick igenom lite andra saker och hon visade mig huset.
Sedan for vi vidare för att hämta upp Anna, detta gjorde vi med bil för sedan skulle äventyret fortsätta mot Galashiels! Lone visade lite var bussarna gick och så, sen visade hon mig runt lite, ah men allra först gick vi och åt lunch på.. på… Kommer jag inte ihåg, men det var trevligt medfin inredning och så vidare. Jag och Lone beställde kycklingbaguetter, riktigt gott och till det fick man chips. Anna fick chips och lite av Lones baguette. Ja sen gick vi lite ärenden. Jag hittade mig lite schampo och balsam och så, Anna hjälpte mig såklart att välja. Hon är väldigt intensiv. Hon skulle aldrig få för sig att typ sätta sig ner i 10 min och bara vila.

Galashiels ser ut som en mycket trevlig stad. De har en biograf åtminstone och jag har hittat Kilt affären!

Efter lite rännande på stan gick vi till biblioteket, här ville Anna mest leka. Men Lone fann lite böcker åt henne. Därefter åkte vi hem.

Ja den här dagen gick då fort iaf. Till kvällsmat vart det minsann chili con carne och ris. Riktigt nice. Och jag måste ju bara påpeka att lilltjejen äter ju helt galet nyttigt. Hon älskar bönor, bönor! Och tomater och hur mycket frukt som helst, galet vad hon är nyttig. Härligt det ju.

Låt oss fortsätta om onsdagen. Bra dag det här också. Idag började Lone arbeta halv dag, det blev ett eftermiddagspass.

Så vi gick och lämnade Anna på dagis tillsammans, idag fick hon ta sin sparkcykel.

Idag fick jag även en mobil av Lone, perfekt. Och på den hade jag fått ett sms från en annan Au pair; Trine som hört att jag skulle komma, hon hade hängt ihop med den föregående au pairen här. Hon berättade iaf att dem var en liten grupp au pairer som hängde ihop och undrade om jag ville ses någon dag. Härligt det, och självklart vill jag ju det. Hon bor i Edinburgh. Skönt att någon annan hittade mig så snabbt, då vet jag att det finns folk där ute i samma sits.

Jag fick även höra att det faktiskt är trådlöst bredband i huset här, så jag ska väl försöka få ordning på mitt antivirus så jag kan börja visa att jag lever.

Så ja, igår då. Lone och jag gick och hämtade Anna innan Lone for vidare till jobb. Sen har vi lekt i princip hela eftermiddagen, men vi har även fått en del praktiska grejer gjorda. Vi tömde och fyllde diskmaskinen samt vek och tog upp hennes kläder till hennes rum. Och jag skojar inte när jag säger att det är galet intensivt. Men nu kan jag börja ta det lite lugnare när det blir normala dagar. För jag är ju faktiskt inte här för att underhålla henne 24/7. Så det så.

Till kvällsmat blev det omelett med paprika, lök och potatis. Mycket gott.

Idag är det då onsdag och hittills har det gått så här: Förresten har det gått upp till 17 grader nu.

Idag arbetar Lone på morgonen/förmiddag istället. Så jag och Anna skötte frukost, tandborstning och promenad till dagis själva. På vägen träffade vi Ulrika och hennes tre barn Erika, Freja och Ryan om jag minns rätt.

Anna körde sin sparkcykel. Vi var framme 5 över 9. Precis lagom tror jag. Vi träffade även Leonie som jag hade följe med på tillbakavägen. Jättetrevlig. Jag kommer inte ihåg vad hennes barn heter, men hon har två iaf.
Sen Har jag fixat med spisen, torkat av lite i köket och sitter mest nu och har fritid; skriver här. Det här i princip min enda ensamma tid under hela dagen förutom strax innan jag går och lägger mig. Så den här tiden ska jag nog vara väldigt mån om.

Ska väl gå om ungefär en kvart och hämta Anna igen tänkte jag.

Jag kan ju passa på att beskriva en normal dag (trots att jag ännu inte upplevt någon).

Detta är såklart ca tider.

07.45 – uppstigning, klä på mig osv.

08.00 – Anna kommer ner till mig. Vi fixar frukost.

08.15 – Lone åker till jobb

08.30 – Borsta tänder, klä på sig ytterkläder osv.

08.40 – Gå till dagis.

 09.20 – Hemma igen, fixa lite i huset, elda, disk mm. Ledig!

11.15 – Gå och hämta Anna.

12.00 – 13.00 – Lunch

Under eftermiddagen är det lek och pyssel eller så gör vi lite sysslor som jag inte gjort under förmiddagen.

16.30 – eller kanske lite tidigare, är det tv/film i 30-45 min. Lite frukt och mjölk här-

17.15 – Lone kommer hem, min arbetsdag är slut.

Sen äter vi kvällsmat mellan 18.00 och 19.00

Mellan 19.00 och 20.00 är det läggdags för Annas del.

Resten av kvällen är helt fri. Dock är det ju alltid trevligt att sitta och prata lite minsann och titta på lite tv.

EN notis! Självklart är det ju reklam, dock så är de mycket kortare än de svenska, men visas oftare. Än har jag heller inte tröttnat än, för det är ju brittisk reklam!

Anna är mysig men väldigt intensiv, hon frågar oerhört mycket och upprepar sig ibland. Jag har inga större problem att förstå henne. Danskan har jag dock inget större grepp om över huvud taget.

Så ja, så ser det ut just nu.

Och lite djupa funderingar får man väl dela med sig av också såklart. Slog mig daig dessutom, så de är alldeles färska.

Hittills ingen hemlängtan, antagligen för tidigt för det ändå. Men jag ser mig omkring och liksom, accepterar det, jag finner mig här helt enkelt och det är inget konstigt med det. Jag tänker lite på hemma och då kommer jag främst ihåg hur jag kände de sista dagarna. Vilka inte var så roliga då jag var sjuk och allt bara var konstigt och kändes olustigt. Så det kan jag tycka är lite tråkigt. Men annars, allt känns riktigt bra och jag känner mig hemma. Jag var liksom inte ett dugg nervös när jag träffade Lone och Anna. Det känns så naturligt.

Nog nu, dags att hämta Anna. Hejs.


Jag upptäckte att jag gått en aning för tidigt, så jag försökte söla en hel del på slutet där. Kom iaf ungefär prick halv. Var en del andra päron där, så lite trångt vart det, precis vad Lone sagt.

På vägen hem stannade vi på lekplatsen och gungade lite, kastade snöbollar och lite sådant. Resten av vägen tog sisådär 200 år att gå. Så mycket att titta på, samt att det blir mycket tyngre med sparkcykeln. Sen är man ju inte 100 % heller efter en förmiddag på dagis. Resultat, vi gick från dagiset senast 11.40 och var hemma igen tidigast 12.50. Och det är ingen jättelång bit.

Hurusom, vi åt lunch när Lone kom hem och därefter gick vi igenom städning av golv; lite sysslor jag kommer göra fram över. Så hela dagen har flugit förbi som bara den. Har lekt lite och så med. Sedan satt jag och Lone och läste skotska nyhetstidningar medans Anna tittade på Pingu. Och efter det lagade vi mat minsann. Pasta med pastasås (- bacon, lök, krossad tomat, vitlök etc.) och vitlöksbröd. Mums! Åh, en sak som jag inte nämnt är att alltid efter maten äter vi lite frukt. Hittills har det varit en liten skål med vindruvor för min del och även lite blåbär till de andra två. Härligt. Och på kvällen, precis som ikväll, har det blivit te och kakor. Härligt. Jag gillar’t!

Så ja, efter läggdags (Anna) så satt jag och ritade lite, prövade lite nya saker som blev bra. Och när Lone kom så tittade vi på Amelie, och Lone spelade in Flashdance så vi kan titta på den en annan dag.     

Och imorgon är Lone hemma under förmiddagen om jag fattat det rätt. Men det kan jag ju återkomma om imorgon. Aight.

Det har iaf varit en mycket trevlig dag och jag tror jag börjar få grepp om saker och ting, which is nice.

Hemlängtan? Pft, inte ens i närheten!

Och Lone har även planerat in ett litet äventyr till helgen och väderprognosen säger att lördag blir bäst. Så då ska vi köra ut här någonstans och kolla på lite spännande saker. Det ska bli riktigt härligt! Ut på upptäcktsfärd med rara människor (det känns tryggt för mig att visas runt av min värdfamilj; de enda människor jag känner här) och få chans till att ta lite bra bilder!

Hm, jag känner att jag snart kommer att behöva planera mina dagar lite och bestämma vad jag ska prioritera. Så fort schemat blir ”normalt”, alltså som det bör och i princip alltid kommer att se ut, så måste jag planera och utnyttja min lediga tid så väl som möjligt. Jag måste få tid till att skriva, rita, se på film, lyssna på musik, promenera, motionera, utforska etc. Det första är dock att komma på vad det är jag vill med min fritid, för jag kan ju inte gnälla över förlust av den om jag inte vet vad jag ska göra med den, inte sant?


Fredag idag, veckan har ju bara flugit förbi så det skriker om det.  En härlig vecka har det varit. Och trots att det inte riktigt blir någon sovmorgon imorgon har ändå en helgig fredagskänsla infunnit sig. And I like it.

Det har varit fullt upp idag också minsann, det är knappt jag orkar gå in på allt, men jag skriver ju här för att ge andra en bild av mitt liv och för att lättare komma ihåg senare. Och nu svamlar jag bara. Tråkigt.

Började iaf med frukost och förmaningen från Lone att om de inte är nere vi 8 så behöver jag såklart inte vänta på dem, utan kan äta frukost när jag vill. Att jag inte redan tänkt på det liksom.. Sedan gick vi alla tre till dagis. På vägen hade vi följde med Georgina och hennes tös, vars namn jag inte kan komma ihåg, ha jag är inte ens säker på om Georgina är hennes mamma till att börja med… Men det är en teori jag håller fast vid för tillfället. Underbart trevliga mammor finns det iaf. Ah, Telula (hur i hela fridens namn det nu stavas), hade också sin sparkcykel idag. Så det gick minsann rätt kvickt att komma till dagis då Anna plötsligt fått någon att tävla lite mot. Fram kom vi och Lone och jag; även hem.  Fint det.

Väl tillbaka började vi städa lite till. Den här dagen var det genomgång av hallen, the lounge och lilla toaletten. Och juste, i morse hittade jag även en tidning här på rummet. The Midge heter den om jag fattat det rätt och är från i somras. Så ja, inte direkt uppdaterad men den hyser info om de flesta skotska festivaler som hålls under somrarna här, så lite användbar kommer den nog att bli!

Efter städningen tog jag det lite lugnt, bläddrade i min nyfunna gamla tidning samtidigt som snubben som skulle kolla värmesystemet här trillade in. I o med att han kom så sent fick Lone stanna hemma när jag gick för att hämta Anna.

Precis när vi skulle gå från dagis vandrar rara Leonie förbi och ska hämta sin Uan (spelling!?), Anna noterar detta och markerar på alla möjliga vis att hon vill stanna och vänta på Uan. Åh hon är så rar mot sina kamrater, och hon är då väldigt bestämd när hon vet vad hon vill. Söt!

Så vi slog följe på vägen hem, jag, Anna och Leonie, Uan och även hennes lilla Rory. Den här lilla Rory är ju bara något av det sötaste jag sett! Han blir ett år på tisdag, har halvlångt blont babyhår som spretar åt alla håll. STORA bruna ögon och runda kinder. Han bara tittade på en, och log, typ heela tiden. Man smälte ju nästan på plats. Sicken liten kille! Leonie är ju typ den trevligaste människan jag träffat, typ alla mammorna här är bland de trevligaste mammorna jag träffat. Alla är ju så grymt trevliga. Och då menar jag i stort sett alla, jag hälsar på främlingar som hälsar tillbaka och de flesta ser glada ut. Man känner det lite på sig innan, vilka som är hälsningsbara och vilka som är inte.

Det tog ungefär två hundra år att komma hem iaf, igen. Om inte värre en häromdagen, men det är härligt, får man vara ute mer i den härliga skotska luften! Vi stannade i lekparken på vägen hem. Uan och Anna skojade rundor vilket var skönt, mindre aktivitet från min sida förstår ni. Sen var tanken att Leonie skulle ta bilen hem (hade parkerat ca halvvägs från dagis och hem) men hade förlagt sina nycklar så vi fick följde hela vägen hem (nästan). Hoppas det löser sig.

Efter dessa två hundra år tänkte jag att det skulle bli fint med lunch, jag menar, en lättnad svepte över mig när jag stod utanför ytterdörren. Men nej, icke, Anna for omkring och ville minsann inte gå in. Så i brist på andra lösningar bad jag henne visa mig trädgården, vilket hon typ gjorde. Sen rände hon runt lite mer medans jag stod och såg mig omkring. Här spelade jag in ett litet klipp på min mobil och kom fram till att jag ska börja föra lite av en videodagbok också, det tror jag kan blir rätt skoj. Tänkte börja ikväll, men jag vill liksom inte riktigt göra saker förrän jag vet att jag är ensam här nere. Tv-rummet och mitt sovrum är ju bara skilda åt av köket och ett rum som tillhör tv-rummet. Och jag vill inte liksom stänga om mig bara sådär när Lone sitter och tittar på tv, för jag vet att hon kommer gå inom köket innan hon går och lägger sig. Och då vill man ju säga god natt, därav att jag har dörren öppen just nu. Sen skulle man ju isf kunna gå och säga god natt och liksom stänga om sig. Men då skulle Lone se att jag fortfarande har lampan tänd eller höra att jag lever och är vaken. Och då kanske hon förstår att jag bara sa god natt för att gömma mig. Herre gnu, ja, jag tänker för mycket och för ofta. JAG VET.

Iaf, till slut fick jag komma in och äta min lunch. Lite smågalen blev jag för Anna var inte riktigt så samarbetsvillig idag som jag skulle ha velat, vid den tidpunkten förstås. Förresten, jag tror att vi slutligen kom in strax innan två. Och då hade jag och Anna varit klara att gå från dagis senast 11.45. Så ja, typ sisådär två hundra år. Men det är fint. Ju mer tid vi spenderar ute sådär, desto mindre tid blir det inne med underhållning innan Lone kommer hem. För är vi ute får jag promenera och Anna kan underhålla sig själv på ett helt annat plan.

Ja sen har vi lekt en massa under eftermiddagen, tömde och fyllde diskmaskinen och hon har även tittat på lite Pingu. Oh, gosh vad trött jag är.

Men, ja det känns bra. Sen blev Lone försenad med ca 45 min. Hon drog inom för att handla lite till kvällsmaten; gratäng med makaroner, skinka, mjölksås, litelite ost och färsk basilika. Faktiskt riktigt gott. Fan, det är så härligt när man åker i väg såhär, man får en helt annan syn på mat, prövar nya saker, saker som man inte ätit på länge men varit säker på att man ogillat och saker som inte riktigt skulle tro sig pröva. Skitbra. Hm, jag vill ha lite choklad.. Men kan inte riktigt mana mig till det så länge dörren är öppen. Haha, men that’s me.

Efter mat och frukt hoppade jag in i duschen, inte den varmaste, men skönt och ren blir man ju. Jag gillar det schampo och balsam jag hittat, aldrig testat förut och det visade sig vara ett gott val.
Ah, sen missade jag ju såklart lilla mammas samtal, typiskt, men jag sms:ade Jessika mitt nya mobilnummer till den skotska mobilen, så förhoppningsvis hör de väl av sig snart. Haha, klockan här är 23.44, men hemma i Sweden är den hela 00.45. Now that is quite late indeed.

Kvällen här förgylldes med té, vad annars? Kakor och Flashdance, den var bra, men inte fullt så bra som jag fått för mig. Inget ovanligt dock och sedan beslöt jag mig för att placera mig här inne (me bedroom) och läsa en stund, vilket jag gjort lite grann, sedan har det varit skriverier. Vilket kanske märks.

Jag ser iaf fram emot morgondagen, rätt rejält, ett äventyr (ett tidigt sådant) står på schemat och äntligen ska kameran få utnyttjas till fullo. Jag är väldigt tacksam över att det är en äventyrslysten familj jag hamnat i.

Jaja, nog för idag. Och om ni inte visste det, jag är i Skottland, och det känns bra.


Så är det minsann. Sitter i köket just nu, Lone är i full fart med maten, någon indisk soppa tror jag, en ny grej hon testar så det ska bli spännande.

Dagen började med att klockan ringde runt 8. Jag drog mig lite en stund innan jag hoppade upp. Det är verkligen en galen skillnad på att stiga upp tidigt/med väckning en dag som denna, då man egentligen inte har en tid att passa och en annan dag, alltså jag menar veckodag – i tid till dagis och helgdag – inte mycket tid att passa, eller i tid till äventyr. Härligt var det att gå upp iaf. Och jag åt rostat bröd till frukost, finfint.

Istället för klockan 9 tror jag att vi kom iväg tidigast halv 10. Eller var det 10… Hursom, så åkte vi med bilen ett tag. Först igenom en by vars namn jag inte kommer ihåg, men som var fin och ligger 5 någonting i sträcka från Stow. Haha, när vi var iväg och jag såg den där femman tänkte jag ”perfekt, bara 5 km, då är det ju så att man faktiskt kan gå hit och tillbaka till Stow” och först nu slog det mig att de inte riktigt mäter avstånd här på samma sätt som hemma, så ja, den där femman kan vara hur långt som helst. Och isf vill jag nog chansa på att det är lite längre än 5 km…

Till slut kom vi till stället vi skulle äventyra på. Men bra kläder och vandrarkängor började vi ströva upp mot the Eilduns/Ealduns. Tre toppar som ska vara högst häromkring the Borders? Vi kom inte riktigt upp på någon av dem dock, men landade bra högt på en grön liten topp mitt emellan. Fint var det iaf, med bra utsikt ändå. Vid foten av de här ”kullarna” ligger dessutom The Swanlake, som var riktigt tjusig nu med is och allt.

Härligt var det iaf.

Strax innan lunch tid, runt 12 tror jag, så for vi vidare för att äta just lunch. På vägen körde vi igenom ett par ställen som vi redan kört igenom på vägen till kullarna. Melrose var en sådan stad/by. Tydligen har Peter bott där tidigare när han studerade till /jobbade som sjuksköterska. Melrose var väldigt fint. Och rätt stort ändå (tänk små byar).

Sedan körde vi även igenom ett ställe som heter Gattonside, men det var nog efter lunch, på väg till Galashiels och Tesco.

Lunch stannade vi och åt på ett hotell. Mumsigt och snyggt. Direkt efter här körde vi en omväg för att få se Scott’s view, och här är det jäkla fin utsikt, åtminstone på den första. Tydligen så finns det två, alltså en äldre än den som idag är mest poppis. Fint iaf. Och för er som inte vet vad Scotts view är; Scott (vad nu förnamnet kan vara…) är författaren till Ivanhoe. Så, mer info än så behövs inte. Efter här visade även Lone vägen som leder till en (av två) statyer av ökände William Wallace, mannen som inte riktigt alls var som den i filmatiseringen. Den vi nästannästannästan körde förbi är en staty och den i Edinburgh är mer ett monument. Aight? Bra.

Efter hela äventyret fortsatte vi som sagt mot Tescos i Galashiels där vi av ren tur lyckades få parkeringsplats. Härligt. Vi har väl hemma runt halv fyra skulle jag tro. Så det har varit en spännande dag, mycket fina vyer och många bilder tagna. Ah, jag fick även snackat med lilla mamma efter att ha missat sisådär 3 miljoner samtal hemifrån. Fast fullt så roligt blev det inte för mitt i smeten tog batteriet slut, så hejhej där. Och pengar har jag ju inga på mina telefoner, så ringa kan icke jag göra. Fast en sak som nog skulle vara rätt bra; hitta laddare, ladda telefon!

Hm, jag har nog glömt tonvis med saker att berätta, men ja, det dyker väl upp så småningom tror jag. Haha.

Jag har det iaf bra. Planen för imorgon: sovmorgon, ta det lugnt, fixa internet? Och utforska Stow! Får vi se om det håller bara. Haha.

Förresten börjar mitt lokalsinne hjälpa mig en aning, andra gång jag var i Galashiels idag, och jag kände igen biblioteket och bredvid biblioteket noterade jag en målarbutik, och det var en lättnadsfull och lycklig stund att få syn på den efter att ha suktat på Tescos efter målarprylar som jag vet är B. Stort B.

Ja, det var allt jag hade att förtälja om dagen, jag återkommer nog senare med mer info om hur soppan blev och vad vi valde att underhålla oss med resten av kvällen.



Ja här har ni allt, starkt jobbat om ni orkat plöja igenom alltsammans. Men nu när jag har internet så kommer det att bli lite mer organiserat.

Cheeers!


Alive and kickin!

Hah. Okey, this will be very briefly, but I just wanted to make som noice to show that I still exist. Caus I do, I assure you.

Återkommer imorgon med full rapport om min första skotska vecka och mååånga bilder. Eller, ja, några stycken iaf. Kanske mer än tre.

See ya :)

Och för er som råkar vara my parents, I got som info for you:

Så här ser en dag ut, så nu ser ni när det är bästa att ringa, och förresten, idag dog batteriet på telefon, just so you know :)
Juste, har även fått en skotsk mobil, så ni som känner för att få det numret, let me know somehow please. Thanks.
Right, tider om dagarna (alla tider är ca-tider):

07.45 - uppstigning, frukost etc.
08.40 - promenad med Anna till dagis
09.30 - hemma igen, eller ute på vandring. Hursom, ledig tid efter avlämning på dagis (som börjar kl 09.00)
11.15 - promenad till dagis för att hämta Anna. Vad som helst kan hända fram till nästa tid
16.30 - inte klar för dagen, men det är dags för 30-45 min barnprogram, vilket jag inte måste närvara vid till 100 %
17.15 - Mummy hemma från jobb, jag = ledig.

Så, här kan man då lista ut när det är bäst att höra av sig till mig, om man nu känner för det. Personligen skulle jag rekomendera förmiddagen på min lilla lediga stund, för då är jag ju även ensam hemma och gör allt eller inget. Sen är man välkommen att ringa hemtelefonen, för den svarar jag i om det skulle ringa när ingen mams eller papps är närvarande (alltså förmiddagen).

Sen vill jag försvara mig med att alla mina telefoner (alla två) är inställda på ljudlöst och jag har dessutom inte dem på mig exakt hela tiden, vilket resulterar i sisådär trettiotusen missade samtal. Men, nu har ni lite tider här, så förhoppningsvis ska det väl lösa sig. Alltså, ni kan ringa min svenska mobil (don't worry, jag ska fylla på med lite slantar där), min skotska mobil eller hemtelefonen. Do as you wish.

Och när det gäller mig så är jag happy och cheerfull, allting känns bra. Veckan har flugit förbi och jag tror inte att jag kommer åka något långt iväg på en stund.
Men som sagt, återkommer imorrn. Kanske dags för lite sova.

Cheers!

Ah, ovannämnda är såklart skotska tider, så ni som bor i landet Sverige måste flytta fram en timme. Alltså 07.45 = 08.45.

Aye Captain

Yes sir. Flyger måndagen den 18, samma tid som föregående flyg. Lajbans detdå.
Usch trött är jag minsann. Bra om det gör så att jag somnar innan 10. Sen blir det upp och ränna vid 4 igen.

Aight, den här gången ska det gå.

 :)

Hm, Somethin went terribly wrong..

Indeed. Gick och lade mig runt 10 torsdag kväll, skulle ju ändå upp kl 4 följande morgon. Hade känt mig lite funny under dagen, dock inget jag kunde sätta fingret på.
Runt 12, halv ett, vaknar jag och går ner och sätter mig på toaletgolvet. Här spenderar jag säkert en spännande halvtimme innan jag böjer mig över toaletten och kastar upp. När det är överstökat känns allt mycket bättre, men jag tar för säkerhetens skull en spann med mig upp. Runt halv tre känner jag hur uttorkad jag är, så jag går ner och dricker lite vatten. Sedan hinner jag upp till mitt rum och lägga mig i sängen i två sekunder innan allt kommer upp igen. 
Vaknar sen när det är dags, kan inte äta, knappt dricka. Vi bestämmer oss för att avvakta och ta det senare tåget. Under tiden vilar jag och kommer fram till att jag klarar det. Ungefär 10 min innan vi ska köra spyr jag igen och beslutar mig för att stanna hemma.

Ringer min kära familj och förklarar läget, the understand. Och spenderar hela fredagen i sängen.
På kvällen har jag 39 i feber. Inte kul.

Idag känns det mycket bättre. Ingen feber och jag har ätit två rostade mackor!

Flyger förhoppningsvis på måndag istället. Och just därför ska jag gå och lägga mig igen.

Cheers.    

Seriously!?

Jaha. Nu är tiden knapp. Och hur ligger det till med packningen egentligen!? Hm, kanske man borde ha koll på just nu.. Men den ser rätt packad ut, kanske räcker?

Hua, jag är inte så glad som jag borde, jag är trött och sjuk. Jag som planerat att vara frisk till idag. Men näh, så ville det inte gå till. Och jag kunde ju inte sitta still heller, vem skulle gått mina ärenden eller träffat mina människor som jag liksom var tvungen att krama om innan avståndet ökar bortom fysisk kontakt. Hm, dilemma.

Idag blir det semlemumsande. Det gör en lite gladare, kanske.
Sen strular internet och anitvirus program så det räcker och bli över. Så jag skiter i skype. Inget funkar just nu ändå.

Min familj hämtar mig imorrn på tha airport a la Edinburgh, nice. 

Nej inspirationen vill inte riktigt falla på plats, dessutom sitter jag på min syster, vilket är rätt obekvämt. Ja, vad göra åt saken? Snyft.

Sista inlägget i Sverige åtminstone.
Score på den!

Nej nog nu, saker och ting blir så mycket bättre snart. I promise.

Ha det så bra!

See ye in Scotland next chat!

If this is the dream, when will I awake

Men hallå. Ser ni vad det står till höger eller? Två dagar, och jag kan ju räkna så pass bra att jag hajar att det inte är särskilt många dagar.

Fast stressen har lugnat ner sig en aning faktiskt. Jag har träffat folk, ska köra ihop mig med att par till de närmsta dagarna här, har börjat packa idag. Plockat ut det mesta faktiskt. På torsdag blir det dock kontrollvägning och dylikt.

T h i s   i s   s o   u n b e l i e v a b l e

Vem bestämde detta liksom!?  Ah, jag var det visst.

Har börjat fundera lite nu, och tankarna går några år för fort, men jag kanske ska dra till Nya Zealand efter Skottland, det hade varit döhfränt.
Ja. Den tåls att tugga på lite.

Juste, vart hos tandläkaren i måndags. Fick höra att jag kommer ha juniorställningen rätt länge med tanke på mitt tidigare överbett, tusan, men tvåhundratusan om tänderna skulle få för sig att vandra tillbaka! Hursom, jag fick ingen ny tid, bara en försäkran om att jag kommer kallas, förhoppningsvis, någon gång innnan september. Vilket passar mig rätt umärkt med tanke på var jag kommer befinna mig fram till september det här året.
Och nu när jag vet, med största säkerhet att jag inte ska till tandläkaren (vilket jag egentligen räknat med från början), så är chansen föga trolig att jag kommer åka hem till Sverige över huvud taget förren till sommaren. Vilken lättnad som installerade sig.

Mer besök till mig alltså!!

Jag har samlat adresser som tok nu känns det som, ska försöka förhålla mig så mycket som möjligt till snigelpost. För det är ju mysigt att få brev direkt i postlådan! Vill du få post? Gimme ye adress.

Ja, så ser det ut idag alltså.

Slänger väl inte ett sista "svenskt" inlägg innan jag drar.

Hajs. Haricot verts, stavning rätt? Kände för att skriva det.
Och ja, jag är nog lite knas på riktigt.

Men nu, mer té åt folket!

Grasp it before it goes

En vecka kvar nu. 7 Dagar, det är nästan så man blir lite mållös. Det har nog inte riktigt gått upp för mig vad det är frågan om. Åh, men vad späännande det är likväl!

Det är varit en någorlunda händelserik vecka ändå, trots att jag egentligen inte gjort så mycket..
Jag har varit lite halvsjuk, vaknade igår morse med feber ! Kommer inte ihåg sist jag hade det. Jaja, smått trevligt omväxlande att smörja lite kroppsliga procedurer och får lite antikroppar i farten.

Jag har kommit underfund med vilka presenter jag skall bringa min värdfamilj.
Lilltjejen får ett från pyssel - bild finns nedan och troligen ett litet gosedjur, pysslet beställde jag på adlibris häromdagen och djuret införskaffas på måndag.
Till kära värdföräldrarna blir det en burk hemmagjord marmelad, ett hemmabakt bröd (ett smaskigt ett) och någon form utav choklad, chokladen letas reda på måndag.
Måndag är nämligen shoppingdagen för de sista ingredienserna för en fullständig och välbakad avfärd. Ungefär.

Jag har tittat på hur många filmer som helst den här veckan, så mysigt och skönt, knappt någon överdriven tankeverksamhet eller ansträning. Och åtaliga mängder té förstås.

Haha, jag hade bjött hem ca 9 pers nu imorrn. Antalet som kunde komma reduceras efter hand från 9 till 7 till 6 till 5 till 4 och nu är det bara två och en halv kvar. Vete tusan om tredje parten kunde men hon skulle försöka.
Nåväl, så kan det la gå.

Hej hopp åtminstone. För övrigt är jag nog rätt tillfreds, en mysig helg är på ingång och en smått hektisk vecka med en hel del förberedelser. Gnuuh. Jag ska snacka engelska bums, i flera månader, fy tväran vad härligt det ska bli.

Hade jag något mer smaskens att dela med mig av idag? Njae, inte vad jag kan komma på just nu faktiskt. Ser fram emot ett förgnetat bra 2010 iallafall!


SNOWing

Jah. Nu har jag iaf försökt mig på mobilbloggandet minsann. I ett par snäpp här under. Kanske kan vara nyttigt att kunna bruka när internet behagas vara frånvarande.

Jaja, inte långt kvar nu iaf. Och jag är spänd som fan. Inte nervös dock, men det trillar väl in mot slutet.
Ett litet potpuri av stress, förväntan, en aning ledsamhet, och ja ännu mer förväntan, och lite glädje på den med. Ungefär så är det nog just nu. Awseome.

Ska väl försöka vara dupermega produktiv nu här. Har en ball liten lista att pricka av.
Jag har hur som helst kommit på vad jag ska ge min lilla värdfamilj.
Tösen får en pysselbok och ett litet gosedjur och päronen får hembakt bröd, hemgjord marmelad och chocolate. Känns som att det blir bra tror jag :)

De svararde på mitt mail häromdagen och bifogade världens sötaste bild där lillflickan och pappsen byggt en stor snögubbe!
Fy så spännande. Jag tror detta kommer blir göörbra!

aha, andra prövningen

-399b392d991aac696a74487e3d5b39c.png

aha, andra prövningen


<609662> nu då?

21953ce8f20437903afb431d78b018e3.png

<609662> nu då?


RSS 2.0