One step closer

Igår, söndag, tog jag första dosen dukoral. Den smakade sött. Nästa dos tas om två veckor.
Så nu börjar det äntligen hända lite saker och jag är ett steg närmare avgång!

Idag måndag. --> 21 dagar kvar! 


Operation Sydafrika

Ja det är exakt vad det verkar! En resa till Sydafrika alltså, nedan kommer följa en del info om detta lilla äventyr. Helheten så att säga.

Måndagen den 11 Agusti 2008 lämnar jag Sverige tillsammans med reskalaskompisarna Caroline och TH. Vi anländer till Phalaborwa i Sydafrika vid middagstid följande dag, alltså den 12 Agusti 2008. Här hämtas och skeppas vi sedan vidare till absolut sista destinationen Selati game reserve camp. Oh Yeah.

Ja jag bör kanske även nämna att vi åker som volontärer via volontarresor.se och att vi gör detta under vår APU period på höstterminen. Hur som helst. Vi skall alltså agera volontärer i ett lejonreservat på redan nämnd plats, där vi kommer att få uppleva och lära oss en massa roliga saker. För att inte tala om allt vi kommer att få se. Det ni.

Här kommer vi då att vara placerade i cirkus en månad, vi återvänder hem till de Svenska fastlandet tisdagen den 9 September 2008 och är framme dagen därpå den 10 September 2008 (me 18birthday!) Jippi.

Jaa, visst låter det spännande? Men prislappen för hela kalaset har alldeles för många nollor för att det enligt min smak skall vara lagom spännande. Men förtrösta icke ännu! Man kan få bidrag och stipendier från många olika håll, eller ja man kan kämpa/önska för att få dem rättare sagt.

Matematik i all ära.. Jisses, ja ibland är det av en viss nödvändighet att kunna räkna ut ett och annat ta mig tusan.

Bokningsavgift hos volontärresor - 1500 :-
Vistelsen i reservatet - 13000 :- Här fick vi då en viss rabatt av volontärresor då vi åker i grupp och på APU
Flygbiljett - 12879 :- Smaskigt dyr I know, men den köptes relativt sent, i April 08 tror jag. Flygbolaget Inca Tours, de har samarbete med volontärresor(ger en viss rabatt). Hursom, om något skulle gå snett så löser bolaget(tack vare den dyra biljetten) alla våra problem som kan tänkas uppkommma.

Smarrigt värre, inte sant? Men ack det slutar inte där. Visst att ta sig till landet i fråga och hem igen på ett säkert vis är fixat, men man vill ju gärna klara sig undan med alla lemmar i behåll på plats också. Alltså är vaccinationer av en viss nödvändighet.
Följande vaccinationer har jag tagit för en vistelse på Sydafrikas savanner. ´

Vaccinations rond numbre 1. 2 April 2008.
Twinrix - mot hepatit a + b
Typherix - mot tyfoidfeber
Rabies Imovax - mot rabies. (Vaccintet är alldeles neonrosa!!)
Kostnad 1200 :-

Vaccinations rond numbre 2. 9 April 2008.
Twinrix
Polio
Rabies Imovax
Kostnad 1120 :-

Vaccinations rond numbre 3. 30 April 2008.
Twinrix
Rabies Imovax
Dukoral - mot kolera. I dryckesform, 2 doser.
Kostnad 1360 :-

Malaronetabletter - malariaprofylax. Ett piller tas varje dag under vistelsen f om dagen innan man anländer t om en vecka efter man lämnat området. I mitt fall vart det två paket.
Kostnad 1029 :-

Sammanlagt blir det en nota på 32.088 :-
Varav jag för närvarande betalat 4.709 :-
- Vaccinationer
Varav stipendier och bidrag betalat 14.000 :-
- Skolans stipendium - 3000 :-
- Premie från skolan - 2000 :-
- Stipendium från Hans Nilsson stiftelse SEB - 4000 :-
- Från mina morföräldrar - 5000 :- (De hjälpte brorsan min en hel del när han gick i gymnasiet, så detta jämnar väl ut det, jag är oerhört tacksam).
Varav mina föräldrar för närvarande betalat 13.279 :-

Jag försöker ju jobba så mycket det går här hemma och tjäna ihop lite mer pengar, så förhoppningsvis kommer jag att ha sänkt mor och fars utgift till åtminstone 10.000 :- innan resan.

Jag är obeskrivligt glad för alla bidrag och all ekonomisk hjälp jag fått. Det är den bästa 18-årspresenten någonsin! Dessutom så hjälper päronen mig med den här resan istället för körtkortet senare.

Ja, detta var de stora kostnaderna, utöver det är ju utrustning och kläder samt fickpengar.
Fickpengar på cirkus 2000 :- skall tas med (Enligt volontärresors förslag).

Mm, detta var helheten så att säga. Tror ni mig om jag skriver att jag är alldeles till mig i trasorna av förväntan?

Presentation

Greetings
Namnet var Janni alltså eller GangsterPandan/Kalasnalle/Contemplation.
Resa och dylikt är något jag gärna vill fördjupa mig i, och detta ämnar jag även göra. Så därför kommer eventuella planer, önskningar och nyheter samt detaljer till dessa att dokumenteras här, främst åtminstone, vem vet vad mer som kan ploppa upp.
Yes, jag har en inplanerad tripp inom snar framtid vilken jag tänkte sätta i mitt alldeles egna bloggstrålkastarljus här då.

Och ja jag är bekant med Resedagboken.se ---> Kalasnalle, men jag tycker ändå att det blir skojsigare att föra dagboken här. 

 

RSS 2.0