See you tomorrow, Sweden.

Helgen var ball, jag är en värdlsrekorsbrytare!
Och veckan har gått kvickt till.

Ut på drinkkväll med Rachel och Klara på måndagkvällen, intressanta diskussioner där!

Har inte så mycket att tilläga egentligen.

Kommer till Sweden imorgon, första gången på ett tag. Och ska får träffa söta flickor i Malmöstad :*

Sen blir det slapphelg hemma hos lilla familjen. Goa ni är.

Och jag har varit här i över 100 dagar nu. Det ni, 18 Maj - 4 månader.
Tiden går undan, men det händer en del.
Sannasöt kommer i slutet av Maj! Och innan dess blir det föhoppnings husvagnen med Adele och co.
Kursen min går bra, så småningom får jag nog kläm på gramatiken.

Men, Annatime.

Ses imorgon Sverige.

Ceilidh

Jag skojar inte, detta var något galet skoj. Fasan vilken rolig kväll jag hade! Vart så surt att jag var tvungen att dra tidigare för att inte missa sista bussen. Så många olika danser och så förbannat kvickt, men riktigt roligt, catchy musik och härliga människor. Ingen liten grupp heller, sisådär en 140 pers, minst. Hölls i Edinburgh Academy, Dining hall. Men så jäkla fräckt alltså.

Så alla som nånsin kommer att hälsa på mig här, jag ska göra allt som står i min makt för att tvinga mer på en Ceilidh. Typ världens bästa motion dessutom.

Idag har jag varit ute och gått i 2 1/2 timma, fint med tea, scone, muffin on the top of a hill, och varmt fasan var det också. 22 grader i skuggen vittnade en termometer om, den andra sa 17. Men ack, så fint.

Så nu har jag organiserat ihop, kollat upp bussar inför imorrn (världsrekordsförsök). Ska bli riktigt riktigt spännande. BBC will be there and a "hunky celeb" will open the event. Detta inträffar 11 AM Skotsk tid. Så ni vet.

Ska försöka plugga lite nu med, för det kan alltid vara bra.

Ja, allt är lajbans och så vidare.

Och ja, bildbevis finns visst. Lila schalen är miiin. Så det torde det inte vara svårt att gissa.


Flow of Creativity



Lite grann som åstadkommits under tidens gång här.

Dance & Bake


Jupp. Idag blir det bak, muffins med chokoladebitar. Ja, det är så vi vill ha det!

Meene, till andra saker. Meet-up mötet i onsdags gick bra, träffade massvis med trevligt folk. Dock kan jag erkänna att det var lite för stimmigt för min del, kände mig lagom utmattade på vägen hem. Vi snackar 40-tal people här. Men Ghillie Dhu var en fin bar, everyone in the staff wore kilts. So, nice place. Och nytt var det också. Och det var folk i alla möjliga åldrar, kände mig rätt yngst. Men trevligt var det, blir ju att träffa fler av dem ikväll igen see.
Träffade en amerikan, Teri, från San Francisco. Det känns udda att prata med amerikanere, tänker på dialekten då. Sådana finns ju bara på film. Hon pratade nästan som Cameron Diaz, om man ska vara petig. Jaja, 34 år, såg 10 år yngre ut och var trevlig som få.

Funderade på att dra till Gala på söndag och se how to train your dragon, men det är en rätt fränt grej på gång i huvudstan som hålls av samma meetup grupp jag besökt hittills. Ett världsrekord kommer att slås och BBC kommer att vara där, jag är jävligt sugen på att dra dit faktiskt. Inte ofta man får en sån här chans.

But first thing's first. Ikväll sörrni, ikväll börjar det hända grejer! Ska på min första Ceilidh ikväll. Grymt mycket människor har signat upp för att komma, över 140 pers så  det kommer bli sanslöst busy, men roligt räknar jag med! Så kommer få träffa lite av folket från i onsdags + fler. Så ikväll blir det dansa'av. Sen har jag hört att en hel del kiltar kommer närvara, och det är ju alltid trevligt.

Så det är väl så det ser nu ut nu :) Busy week indeed.

Annars är allt fett! Peace och kram.

Time flies

Hiya folks!

I know, time passes by so quickly, it's insane! And so much is going on, but that's good I guess, keeps me busy!

Anyhow.

Nu äntligen är lovet slut (nästintill 2 veckors heltidsarbete för min del, inklusive helger alltså) och lilltjejen är tillbaka på dagis. Rätt skönt kan jag intyga, för brist på aktivering under föregående vecka (samt trötthet) ledde till många HEMSKT FRUSTRERANDE situationer. Men nu är allt frid och fröjd igen.

I helgen var vi hos P's föräldrar, dock utan P på grund utav en viss vulkan. Men det var trevligt, härliga farföräldrar där. Men så skönt att allt är tillbaka till rutin.

Förra veckan började jag plugga engelska, mån och onsdag kväller blir det nu i 10 veckor. Asball iaf, eller har jag redan sagt det kanske? Gruppen har iaf expanderat, en svensk, en tysk, fem spanjorer. Trevligt folk iaf. Men herregud, grammatiken!! Plugga i helgen ska jag göra...

I veckan börjar det dock hända en hel del. Ska på mitt första meetup-möte ikväll efter kurs, ska bli ball, vi verkar bli upp emot 40 pers. Men, ja, ska bli skoj att interagera med lite folk :)

Och sen på fredag är nästa meetup i form av Ceilidh (spelling?), det ska bli riktigt roligt! Samma grupp som håller i mötet idag så förhoppnings träffar lite folks ikväll som även ska dit på fredag :)

Glömde dock min svenska mobil i NG så ringde dem idag om det, de skulle kika och återkomma. Jag kan nämligen inte få för mig att springa något utan musik! Tänkte nog ta det rätt lugnt annars i helgen. Plugga, gå på en förjävla lång promenad. Till Gala igen? Nah. Eller nej! Gå på bio! Det ska jag tamejfan göra! Måste se How to train your dragon, där har vi en plan :) Vill ha en busy weekend!

Sen har jag lite framtidsplaner och beslutat mig för att inte snåla och spara när jag här, tänkte få ihop resten till körkortet, men det får vara. Jag är här nu, så då tänker jag tamejtusan ha förgrymmat skoj! :)

Planen är ju att jag ska komma hem nästa helg igen (31 april - 3 maj), vad askmolnen säger om det däremot, får framtiden utvisa. Men det är planen iaf.

Har snackat med Adele med, She's lovely. Blir ev. camping med henne + friends helgen efter Sweden. Det ses mäkta fram emot.

Annars har jag alldeles för mycket att göra idag. Känner mig smått stressad då planen var att lämna in en skriftlig uppgift idag (frivilligt, men bra om man vill ha respons). Vill ni veta vad jag ska göra idag? Jag berättar i vilket fall (så kan jag kanske komma ihåg alltmed)
-lunch
- hänga tvätt ute
- vika ihop tvätten som hänger inne
- städa hall, kök
- städa mitt rum, om tid finns
- göra klart uppgiften
- fixa i köket, disk osv.
- duscha
- fixa middag innan jag tar bussen
osv.

Det var nog allt, kommer dubbelkolla här sen så jag inte glömmer något. Men jag har ungefär 4 h på mig, högst. Hej.

Det var allt jag hade just nu, observera iaf att SAMTLIGA bilder finns uppe nu. Men hajja vad lång tid det tar.

Jaja, puss och kram. Önskar Supertomten.

17 April. Caerlaverock Castle.




12 April. Dobbies Butterfly World


11 April. Blackness Castle

Asballt! Fint vid havet med.



Nähe, nänä. Nu kom ju inte alla bilder med, så det får ni väl se en annan gång. Fasan.

5 april. Bergamo



Sista dagen i Italien. Och finally de sista bilderna. Underbart fin dag iaf! Lite balla berg och grejer :)


Ha! Men så lätt kommer ni inte undan! Fler bilder kommer!!

5 april. Bergamo



Sista dagen i Italien. Och finally de sista bilderna. Underbart fin dag iaf! Lite balla berg och grejer :)


Ha! Men så lätt kommer ni inte undan! Fler bilder kommer!!

4 April. PÅ äventyr

På väg till ett ställe vars namn jag inte riktigt kommer ihåg nu heller. Men fint var det iaf :)

Och ja, alltså, jag lyckades finna en Volvo.



And this is for my sistah ;)



Och så här föreställde jag väl mig hur det ska se ut i Italien.
Och tänka sig. Det gjorde det med!



Lite dimmigt och regnigt och räligt var det. Men inte så det sved.
At least I got tea that day. Several times.

3 April. Äventyr.

Jahapp, äventyr på egen hand i en liten stad vars namn jag inte kommer ihåg. Men här låg även Annas sjukhus. Den dära byggnaden är för övrigt ett slott.


2 April. Titt in till Doumo.

Inte centrala Milano, men här inne gömde sig åtminstone den godaste glassen, några grymt balla byggnader och en rik modebesatt shopaholics paradis.


1 April. Promenad i förort till Milano (där P bor)




31 April. Morning, time to go!

Ja, vädret var ju strålande. Men fram kom vi!


28 March. Walk to Galashiels.

Promenad till Galshiels, ca 11 km? Tog några timmar. Åh, plus mina supersnygga superjoggingsuperskor.


Observera att ordningen på bilderna är följande: joggingdojorna - första bilden jag tog, bilder därefter är andra bilden jag tagit. Osv. Ni hajjar.


23 March. Utflykt till Melrose.





Min första tur i en dubbeldäckare så detta måste ju delas med, eilduns (spell? can't remember) i lite grådis + lekplats och vem är egentligen den maskerade figuren? Kanske fler ledtrådar följer i nästa kapitel...

13 April.

Hojsan. Ja jisses, har har det varit lite glest på ett tag. Nåja, jag ska försöka fatta mig kort, men det kan nog vara lika bra att ni stålsätter er för text i uppsatslängd.
Anyhow. Till att börja med:

 Milan, Italie.

 Okej, vädret hade varit lite kinkigt de sista dagarna innan vi for mot flygplatsen. Men första chocken kom på onsdagmorgonen. Hej hopp snö i mängder! Bild finnes från denna strålande morgon. Hursom, pga. Av detta mysiga snöfall så vart huvudleden upp mot Edinburgh alldeles avstängd. Anna stannade även hemma från dagis. Kaos. Men Lone fick en plan, vi körde söderut istället och runt upp mot Glasgow – Prestwick airport. Och på vägen, denna långa långa omväg, kastar Anna plötsligt upp hela sin frukost över sig själv och det mesta i baksätet. Så mitt ute i ingenstans, där det för övrigt var halv storm, stannar vi för att torka spya så gott det går. I en mysig odör kör vi vidare och stannar hemma hos Papa & Gaga, lilltjejens farföräldrar och käkar lite och L tar tag i bilen. Innan avresa kastar Anna upp ännu en gång. Sen skyndar vi oss till flygplatsen och kommer i tid.

 Framme på Bergamo Airport (om jag minns rätt) kastar Anna upp igen, bara vatten. Efter landning blir det buss in till centrala Milano och sedan tunnelbana ut till S D för att sedan ta ytterligare en buss innan framme.

 En god natt sömn tror jag. Torsdag, första dagen i Milano, P var på jobb så vi gick dit och lunchade med honom. Italiensk pizza, mums!Efter där for vi hem till lägenheten igen. Gick och handlade och så. Men sen mådde Lilltjejen kass igen. Fredag. Hemma under dagen, jag gick på promenad ut och runt. Härlig sol. När P kom hem från jobb stannade han hemma och såg efter Anna när jag och L for in till Doumo (spelling?) för att kolla på lite balla byggnader. Sen att det är en tvättäkta modestad är ju ingen hemlighet. Jag kände mig ruinerad bara att titta genom skyltfönstrena. Hej hej, en klänning för bara 14,000 Euro. Nej tack.Särskilt snygg var den inte ens. Galet.Vi vandrade runt lite och jag fick smaka på den bästa glassen i stan. Kön var huuge. Men, rejält god glass!Sen ringde P och meddelande att Anna var kass. Vi for hem i rappaste rappet. Och på kväll for samtliga i familjen till sjukhuset. Anna var alldeles uttorkad och de spenderade allesammans natten där.

 Lördag. P kom förbi och vi tog bussen till en liten stad vars namn jag inte kommer ihåg, men där sjukhuset låg. Här vandrade jag omkring några timmar innan vi möttes upp igen och tog bussen hem. Tog det lugnt ett tag och gick sedan på en långpromenad i regnet.

 Söndag. Jag och L tog tåget från Centralstation norråt till ett ställe där vi sedan tog färjan ut till en liten udde vid namn Bellagio. Svinfint och imponerande med alla berg och sådant. Jättemysiga caféer och gator. De utnyttjar verkligen all yta de kan. Men mysigt var det och precis som jag föreställt mig. Sen att det regnade konstant och galet mycket var vi än befann oss under hela dagen, det är en annan femma.

 

Måndag. Packade väskor på väg mot Bergamo där vi spenderade en underbart strålande dag. Underbara utsikter, superhärlig sol, FINNEMANG. Gillas skarpt. Fram emot kvällen begav vi oss mot flygplatsen som förövrigt var försenat. Hem till härliga Skottland igen, var skönt faktiskt! Och det mysiga och vindfriska vädret.. Galet. Hursom, lite bilresa där och slutligen var man hemma och kom i säng runt halv 3. Hualigen.

Så förra veckan har vi tagit det någorlunda lugnt iom att Annatösen fortfarande behövde lite vila. Men hon var snabbt helt återsällt och jag är helt galet imponerad av hennes aptit sen dess, hon äter seriöst dubbelt så mycket som innan. Men pigg och glad (förrutom när hon är trött och grinig, hon lyckas rätt bra med att vara allt på samma gång).Vi lunchade iaf på caféet en dag och fick postat lite grejer ;), sen har vi tagit det lite lugnt, fixat och donat och lekt. Vädret den sista veckan har varit fantastiskt!

 Dock så hade Annas farfar blivit sjuk nu med så på fredag eftermiddagen efter jobb åkte hon till dem för att spendera natten. Så det var första gången jag och Anna var ensamma hem under så lång tid.Men det gick smärtfritt till, hon sov hela natten igenom, inte ett knyst, konstigt nog.

På lördagen åkte vi inte till Galashiels, gick till biblioteket, lunchade, jag köpte lite skrivbordsmaterial och en väska och sådär. En lugn dag, följt av Masterchef.

 Söndag var ball, vi drog till Blackness Castle. Mäkta fränt slott det! Fikade lite, kom hem, fish'n'chips och tittade på de sista avsnitten av Masterchef. Hoho, ballt, men rätt killa vann definitivt!

 Sen börjar de ju sända Grey's Anatomy här på fredag! Typ äntligen, lite sega där.

 Måndag, tripp till Dobbies Garden Center och Butterfly World tillsammans med Adele + Ewan + Rory. Splendid! Helt superbra dag där, fan vad härligt ställe. Ehm, anställ mig? Snälla? Nejmen, det var jättehärligt och jag tror barnen diggade det skarpt med. Fanns tom en lekplats. Eller två.

 Hem med bussen, fixa lite, käka något och sedan off på bussen igen in till huvustan för att gå på min första engelskalektion. CAE kursstart. Det var riktigt trevligt faktiskt. Vi är en liten grupp på 5 pers; en svensk, en tysk och tre spanjorer. Alla töser dessutom. Men det var trevligt. Fick dessutom lite läxor. Men herregud, jag har ju inte pluggat grammatik på miljontalsår. Shit, det måste jag verkligen repetera. För visst att jag kan sätta ihop meningar i huvudet men att försöka förklara varför eller hur, det är en anna femma. Ojojoj, så lite sysselsatt kommer jag allt vara... Men det är nog bra. Nästa lektion blir på onsdag.

 Veckan blir nog rätt lugn förrutom det, ska städa de närmsta dagarna så jag har det överstökat. Sen blir det bak innan helgen för då ska vi åka till P's parents. Det ska bli lite trevligt. Tänkte kasta mig över utmaningen att baka biskvier, men vi får se. Kanske spara det till en annan gång...

 Och annars då? Jag är rätt trött, delvis för att jag hade en fullsatt dag igår, men också för att jag arbetat heltid i en vecka nu och mer kommer. Det händer så mycket hela tiden.Kommande söndag har jag varit här i tre månader tror jag. Eller ja, ni kan ju bara kolla mätaren till höger annars. En fjärdedel av tiden väck.

 Så till grandparents den här helgen, nästa helg är fri, men då ska jag planera in nåt ballt, och helgen efter där, alltså första helgen i maj, då bär det av hem till Sweden. Märkligt. Men det går så fort banne mig!

Så planen är fortfarande middag/fika/träff/vadsom i malmö på fredagen den 31 April, med alla mina flickor. Jag är förmodligen i Malmö från kl 16.00 ca skulle jag tro. Tänkte väl dra hem senast runt 8, 9 tiden på kvällen då. Jaja, mer detaljer kommer skickas ut ännu en gång till inblandade.

Jag sade ju att det skulle bli långt...

 Annars har jag gått med i flera grupper på Meetup, så nu ska sociala kontakter skapas! Så snart som möjligt åtminstone.

 Och ja, jag har inget internet just nu, så detta är färdigskrivet runt kvart i 11, tisdag. 13 April.

 Cheers'

 Pics kommer, men tar för jävla lång tid att ladda upp. Men det kommer!


RSS 2.0