PartiParti

Min lördag var helt fantastiskt bra. Fy bubblan vad roligt jag hade och mängder av nytt härligt folk träffade jag. Helt underbart. Och kärleksmumsen uppskattades mäkta mycket.
Adele's mamma hade inte räknat med det här kalaset över huvud taget och blev glatt överaskad, härlig  familj har Adele.

Slaggade över med och kom i säng runt 3 am nåt, sen steg vi upp halv nio med. Stekte i värmen, så bränd är man nu ja.

Nej men kort och gott var det asskoj, träffade massa nytt skoj folk, bland annat de Adele's polare som ska med till husvagnen nästa helg.
Sen har jag aldrig varit så bekvämt berusad tidigare, inte för att jag sysslar med sånt särskilt ofta, men det här gick strålande till. Ja, det var en hemskt händelserik fest iaf och det är för mycket att dra upp allt här.

Veckan har annars gått bra, på tisdagen joinade jag och Adele + barnen Georgina och Tallulah, deras trädgård är sjukt stor. Hade jag aldrig anat mig till.

På kursen har vi varit få den här veckan, bara tre i måndags och fem igår, men det är rätt ok ändå, blir lite mer koncentrerat då. Fick också tillbaka en uppgift igår och han sade "well done", inte jättemycket anmärkningar där inte. Så det är härligt. Förresten är det nog bara 6 lektioner kvar nu, ska försöka skriva så mycket som möjligt.

Och idag är planen att bestiga the Eildons med Paul, trevlige trädgårdsmästaren från Adele's party. Vädret blev ju bättre nu idag med, förresten så hade vi minst 27 grader i lördags :)

Imorgon åker lilla familjen till Italien och jag får strosa här hemma.

Pussar :)

Just No Reason

Kände bara för att slänga in något litet idag. Har en stund över så här på morgonkvisten. Sitter på golvet as usual mellan sängen och fönstret. Golv kan vara ok.

Var rätt trevligt efter kurs på onsdagen, ut for some tea med Majder (spelling?) och Aroa (Spelling?), två av de trevliga spanjorskorna. Trevliga människor, Aroa arbetar som nanny uppe i Edinburgh och Majder i en bar.

Anna's förra au pair hälsade på igår, trevliga Martine var det! Och lång var hon med. Och Anna blev glad :)
Annars så drog vi in till Gala för att hitta nya biblioteksböcker samt sandaler till lilltjejen. Vi stannade för lite glass och jag lyckades även äntligen hitta en redig bakbok, och det var precis en sådan som jag letat efter! Med alla de viktiga recepten and so on. Reduced price as well, only 8 £ instead of 20. Sen köpte jag Coraline, för där var priset också nedsatt.

Sen att vi hade 22 C var rätt intressant och idag går det i samma riktning, om inte varmare redan, och jag har nu kommit fram till att jag egentligen inte är så fullt nöjd med det. Värme är inte riktigt min grej, om det kan hålla sig runt 16-17 grader så kan jag hålla mig nöjd.

Kan någon förstå hur fort tiden flyger förbi? Är inte det helt tokigt, Juni redan så snart, tokigare blir det knappast. Och inte långt kvar tills 5 månader passerat. Crazy.

Idag blir det iaf ansiktsmålning och storbak. Jag har tagit beslutet att göra kärleksmums till imorgon. Det, får folk vara nöjda med. Lite trött är jag också.

Nästa vecka blir det en hel del ledighet. Fredage - onsdagen därpå kommer jag att vara helt ensam och övergiven. With RasTheCat. Så ska försöka hitta på nåt ballt, antingen blir det väl Edinburgh Zoo, The Botanic Gardens, eller nåt meet-up. Ska höra med Adele med och de andra au pairerna uppe i huvudstaden.

Så imorrn blir det partyparty.


Annars är det lugnt, jag är en rätt happy person surrounded with nice peeps.

Cheers


OMG She's soo hot...

She's soo hot she's like a curry...

Yep, och till det ska jag snart återkomma. Men först...

Jag har varit på semester och destinationen var Glasgow.
För P har varit hemma hela förra veckan + L's parents så jag fick torsdag och fredag ledigt. Först vart det lite strul med boende och så där men mina käraste hostparents hjälpte mig i sista minuten och skickade mig till ett hotel. Vilka de tomtarna även betalade för. Spoiled am I. Men jobbar bra gör jag! Men hursom, you'll never hear me complain about moy salary. 

 På torsdagsförmiddagen bar det iväg till Glasgow på äventyr, först buss till Edinburgh. Lullade rundor och trodde jag hade listat ut vart tusan bussen gick ifrån, ack så fel, och irrade omkring i smärre panik innan jag listade ut var the bus station låg. Jisses. Men med bussen kom jag 14.00 och landade i Glasgow lite mer än en timme senare. Promenerade sedan från den busstationen för att hitta till hotellet som låg på andra sidan stan, världens längsta gata det där. Men fram kom jag och lyxigt var det, en dubbelsäng till lilla mig, egen toa osv, allt för att göra tea, en tv med dvd-spelare osv osv. Jag var hemskt glad. Dumpade iaf grejerna och återtog mitt äventyr igen. Gick hela vägen tillbaka till centrum, kikade i lite affärer, köpte ett par filmer (Iron Man, Where the wild things are), samt upptäckte Primark - billigt + att det inte finns i Edinburgh gör att det svider, bara en litenliten bit. Men struntsamma, gick till biografhuset som för övrigt hade en sisådär 7 våningar (det högst in tha world) och köpte mig en 3D biljett till How to train yor dragon som för övrigt är min nya favortfilm för året. Underbar. Dessvärre fick jag tag i såna här sötsliskiga karameliserade popcorn (hur nu det gick till). Usch. Hem kom jag på kvällen kikade lite på tv innan jag somnade in.

Upp runt 8 igen på lördagsmorgonen. Dusch och sen frukost och därefter på väg till äventyret igen. Rände runt i centrum och köpte en sån där bussbiljett till de röda dubbeldäckarna, sight-seeing busssarna, skit bra egentligen för biljetten gällde i två dagar, man kunde hoppa av och på hur man ville (på bestämda stopp) och bussarna gick var 20:e minut. Perfekt.

Förss hoppade jag av vid the Hunetarian Museum om jag kommer ihåg rätt, där inne fanns en smaskig välsorterad samling av gamla organfyllda burkar. BISARRT är ordet för det där.

Sen gick till ett konstmuseum och i anslutning till det även the house of Rennie McIntosh. Och det var speciellt, hans stil över allt. Och stort. Men fränt. Kändes som att gå in i ett hus från Tim Burton's fantasier fast det var McIntosh. Jaja. Efter det Afternoon tea i Willows tearoom designat av McIntosh. Smask. Och sen var det lulla rundor igen lite här och där. Fram emot eftermiddagen åkte jag ut till SECC, the armadillo, för det var nämligen här FLight Of The Conchords skulle spela. Jag höll utkik efter eventuella människor som hoppades få sälja sina biljetter, men icke en kotte jag såg. Tyvärr. Såg BBC huset mm och landade till sist på en barkbänk en haltimma innan jag beslöt mig för att vandra tillbaka mot centrum, det var trots allt en tre timmar kvar innan det hela började så jag började gå. Kom till centralstationen, köpte nåt på greggs, och började vandra tillbaka igen. Skulle ta en bild och upptäckte att kamerahelvskottat var väck. Fick nästan panik men är fortfarande alldeles förvånad över hur sansad jag var. Sen pörjade det spöregna och blöt var jag. Som tusan. Gick till stället jag trodde jag tappat kameran på. Ingen kamera. Gick in i den fräna byggnaden och kollade runt, frågade till sist en dam om hon visste något om folk som sålde biljetter. Hon sade att hon kände till detta men undrade om jag hört med det officiella biljetfolket. Det hade jag icke, så dit gick jag och biljett fick jag. Rätt okej seat men hiskeligt långt bak. Så indeed förgylldes min kväll av denna hela sanslöst underbara duo. Sen att deras gästkomiker som drygade i börjar var helt sanslöst okul är en annan femma. Men gah så bra det var! 
På vägen hem efter detta köpte jag fish'n'chips på Blue Lagoon som P tipsat om, vandrade långa vägen tillbaka till hotellet och gjorde té. Så halv ett på natten drack jag té, käkade fish'n'chips och tittade på Iron Man, som jag för övrigt inte orkade titta färdigt på. 

Checkade ut från hotellet vid 10 på lördagen. Drog runt lite, käkade lunch, hittade en dator i ett bibliotek, och drog mig till polishuset och fick fylla i en lapp gällande min kamera. Efter det for jag runt lite mer, trött som ett jag vet inte vad. Hoppade på en buss och halvsov genom en hel runda, efter den turen gick jag på en ny buss och hoppade av vid The Museum of Religion och Necropolis, en sanslöst stor kyrkogård. Vet inte riktigt om jag velat hänga där in pitch black. Naj.

Hem iaf efter att jag köpt till mig lite té och inte alltför pinsamt liten témugg. Plus att jag blivit kallad cheeky av nån volontärtomte innan jag tog bussen. DET har jag aldrig förrut. 

Missade Stow-bussen med tre minuter och underhöll mig den sista timman med té på Starbucks. Hem-mer té-sova.

Söndagen var lugn, färgade håret, samma som jag hade i höstas.

P åkte tillbaka till Milano på måndagen och jag for till kurs.
Igår, tisdag, drog jag och Adele med kidsen på en långpromenad, var ute i ca 4 h. 

Fredag blir det antagligen massa bak och på lördag surprise-BBQ-b-day party för Adele's mum who's turning fifty. Det ska bli skoj  som attans och jag ska baka till det här då.

Ja, hade skrivit galet mycket mer häromdagen, men det försvann ju så detta blev rätt kortfattat iom att jag inte har så hiskeligt gått om tid. Always busy.

Annars så dröjer det ett tag innan jag kommer till Sweden igen, har pratat med tandläkar'n och jag kommer inte bli kallad förrän i September nåt, så det blir väl däromkring eller ev senare. 

Sanna trillar in i sommar istället minsann! Så det blir bra. 

Oooche ja nu måste jag nog gå och göra något som inte hör till min fritid. HEJ. 

Åh men juste, 4 månader igår. Just so you know.

Because it's everbody's birthday!

Hej.

Ja så här är det förstår ni!¨
Min helg var trevlig som attans.

Fredagen blev det till att vara uppe hiskeligt sent och vänta på att flera personer skulle hålla sig på hemmaplan. För medans L var och hämtade P på Prestwick så trillade deras kära vänner från Aberdeen in, och jag kom i säng orimligt sent. Men illa slutade det inte för dagen efter var lördag så jag räddades av en sleep-in (sen att jag vaknade halv 8 som vanligt kan vi diskutera en annan gång). Efter lång frukost sprang jag till bussen runt 10 am och köpte mig en first day ticket för zon F. Kostade mig bara 5 £ och jag kunde ränna runt hela dagen. Så första stoppet tog jag i Selkirk. Vandrade gata upp och ner, lite småtråkigt dessvärre och kallt var det dessutom. Trillade iaf in i The Forest Bookshop. Tittade runt lite, främst efter B-day present åt Anna, gled förbi secon-hand hyllan och lät blicken falla, alldeles slumpmässigt kan jag försäkra, på en bok överst i en hög. Book Of The Breed: The Akita. 15 £ var priset. Lite kinkigt tyckte jag först, men efter att ha funderat och promenerat och funderat så återvände jag till butiken (vilket jag redan lovat mannen i kassan) och köpte den. Ett tecken tänkte jag, det är menat att jag ska ha en Akita! Nejmen, sådana här böcker kan alltid vara bra för sådana som mig. Så den läste jag ut under dagen.
Sen hittade jag en present till Anna med, ett par nalla i trä med magnetkläder, principen är väl som stickers eller nåt. Tror hon kommer digga't för hon gillar att klä saker + stickers i överflöd. Så skönt att ha den punkten prickad.

Efter Selkirk for jag till Melrose, lullade rundor där ett tag med, och det var betydligt trevligare (om inte annat mycket finare). Var på jakt efter en absurt stor (samt stilig) temugg, men ack vad det går dåligt med det då. Dessvärre har jag inte heller kommit i underfund med huruvida jag är på tok för kräsen eller om alla fasans muggar och koppar jag kommer över helt enkelt är absurt små. Ah, jag har lidit av för mycket kvantitet. 
Åt lunch och tvingade mig även att pröva Victoria sponge, Yum. Kan tänka mig att det kan bli rysligt gott när man gör den själv och lägger till lite fyllning.

Söndagen, lugn och olugn. Kämpa på i köket i nästan 3 h i ett tappert försök att baka biskvier. Jag lyckades men vill nästan påstå att Sju Sorters Kakor receptet kan vara lite knepigt. Hittills har jag dock inte fått några klagomål från mina lyckliga försökskaniner (alltså, jag är INTE bannlyst från köket)
Lite spring efter det och smaskig lentilsoup pån kvällen.

Och idag kom Lones mysiga parents och jag har upptäckt en eventuell tabbe som kan göra mig lite grinig beroende på lite olika slutsatser, men kanske kan det vara på det viset att jag glömt registrera mig för själva CAE proven och det kan även vara på det olyckliga vis att alla platser redan är tillsatta. Vilket i sin tur leder till att jag inte kan göra proven förrän i oktober. Ack att man inte riktigt orkar med sig själv ibland.

Och nu är jag lite trött. Långaaa dagar framöver... Gosh and good night.


Selkirk



Melrose



And tha Book

Flowers Sing in May

Hi there!

Var en stund sen nu. Igen.

Anyhow. På fredagen flög vi till Kastrup, tog tåget över och stannade till i Malmö för att möta några av mina lovely friends. Det var så trevligt det kunde bli! (Önskar dock att jag fått träffa fler av er!). Och sen vidare hem mot lilla K-stad. Det kändes udda. Och man hajjade till lite när alla plötsligt pratade svenska runt omkring. För att inte tala om hur konstigt det var att vara hemma. Wilma var glad, katterna ignorerade mig mestadel (kanske tecken på att jag inte var nån främling?) samt Jeppan var glad i hågen.

Så ja, det var det. Janni har flyttat hemifrån, på riktigt. Och så var det med det. Udda.

Men det var en trevlig helg, fina violdoftande promenader med den svarta fyrbeningen, möte med finfina människor, god mat samt lite trevligt filmtittande. Ja, en rätt bra helg plus lite kontrast till mina nuvarande regulära helgdagar.

Måndag och tisdag var lovdagar för Anna så på måndagen for vi med A+E+R till 100 acre wood i Melrose, en liten park och garden center i riktigt Sju-mila-skogsanda. Alltså, Nalle Puh. De hade en hel del mysiga djur och dessvärre inte helt ultimata utrymmen till dem alla. Renarna såg missnöjda ut (och jag klandrar dem inte). Så det var en väl spenderad dag med de små.

Igår var det busy och iväg till kursen. Måste kolla upp när testerna hålls.

Måste dessutom kolla upp tandläkartiden till i sommar.

Maj känns rätt fullspäckad annars. Får se hur jag gör till helgen. Har lite olika alternativ. Familjens vänner från Aberdeen kommer över och stannar hela helgen. Har iaf fått kontakt med ett par andra au pairer i Edinburgh, tänkte det är dags att träffa dem alla.

Sen är det födelsedagsvecka nästa vecka, Anna fyller fyra! Så både papps och morföräldrar kommer vara hemma hela veckan. Och därför har jag erbjudits ett par lediga dagar att lulla runt och hitta på satyg. De förslog att jag skulle pröva på hur det är att bo på hostel (så jag är fit for fight i sommar). Så jag funderar på att åka till Glasgow och natta över från torsdag till lördag. FLight Of The Conchords är i Glasgow och larvar sig på fredagkvällen så det hade varit lattjo att gå på (ska fråga om någon av au pairerna känner sig manade att hänga på). Om jag får biljetter vill säga. Menmen. Det är en plan, hade varit skoj dock. Och om jag tar Glasgow nu så behöver jag inte klämma in det i min sommartur. Så det är ju alltid något.

Sen nästsista helgen i Maj är det födelsedags fest hos Adele (her mum's turning fifty). Och sen var det ju tänkt att Sannapanna skulle joina mig här i slutet av maj, men hennes sällskap får jag kanske njuta av i sommar istället. Hursom, jag skickar dig min resplan (provisorisk!!) ;)

Och annars då. Ah, jag vet inte. Om lite drygt en och en halv vecka så har jag varit här i 4 månader. Och efter det 7 more to go.

Jag återkommer väl så småningen om helgens utgång.

Till then, take care!

Oh, and some pics (2 April) for your hungry eyes.


RSS 2.0