Give Me A Moment

Hey.

Åh jag vet så väl att det här inte kommer går bra. Är göörtrött, hade kunnat stänga huvudsystemet för en timma sen, men i slutändan flyr jag hit, för bara en litenliten stund. Som i slutändan inte blir så himla liten. Sen blir det för sent i säng och man är trötter när man ska stiga upp. Men heeeelt ärligt, jag lider av social overload. Jag har endast läggdags till förfogande för att bara vara. Alltså, det är inte mycket klagan i det här, men jag blir bara så förbannat utröttad och får inte tid till att göra mycket. Känns som övermycket bortkastad tid till att göra ingenting.
Ja alltså, morsan är på kurs här nånstans i södra England. Har varit iväg sen i måndags, kommer hem sent på torsdag. Annas farföräldrar har alltså varit här sen i lördags. Och de är hur mysiga som helst. Men det blir låånga dagar då jag har koll på lilltjejens rutiner och inte de. Alltså varar skiftet nu från lilltjejen vaknar tills hon somnar igen. Typ. Aja. Bara ett par dagar till så...

Förresten, my weekend.

Kommer inte ihåg vad som hände i fredags, har jag redan berättat det månne? Damsög i tv-rummet kl 10.00 PM vet jag att gjorde iaf. Nevermind.

Jag och Adele åkte in till Edinburgh för lite Christmasshopping. Kan ju tillägga att jag spenderat 80 £ hittils, och jag är inte klar än. Har 4 grejer till tror jag att purchase. Men det blir nog allt kalasbra!
Gick skitbra iaf, jag tycker det är grymt skoj. Så in i helaskogar värt att köpa julklapps till de underbaraste människorna jag är lycklig att känna. Tihi, så roligt! Och vänta bara, it doesn't end there, got the wrapping left to do as well :D

Det var en liten stund där i Edinburgh som var riktigt speciell för mig och Adele. Vi letade då efter ett bra ställe att käka på men alla vi gick till hade minst 15 min väntetid, till slut sa vi "amen, då går vi dit då iaf!" Adele tog stora kliv och vinklade oss in i en liten gränd "går vi in här så borde vi komma runt till rätt ställe", en liten nyck hon fick alltså som visade sig vara fel. Men när vi väl stod där inne så var det nåt som var lite udda "är det där snö undrade jag högt och mycket riktigt snöade där inne i den lilla gränden där vi stod. Det blev mer och mer efter var sekund och vi gick till slut vidare, snön följde oss ut från gränden men försvann sedan spårlöst. Det där var julmagi och jag är säker på att ingen annan såg det förrutom vi! Jag säger då det, Adele hon har nog högre kontakter som hon inte är medveten om  (hon är jultokig). Så nej, det kändes skitbra.

Kom hem på eftermiddagen och beslöt mig för att gå och kolla in St. Andrew's Night i Town Hall. Åkte med Leonie och diverse folk, vart rätt trevligt, stannade säkert en timma längre än vad jag planerat. Bandet var helt okej med, bestod av 2 veterinärer, 3 sjuksköterskor (karlar dårrå), nån läkare, en tandläkare och en 11-åring om jag minns rätt. Men ja, bjöds på lite säckpipa och harpspel under kvällens gång med. Sov gött, hade varit ännu bättre om jag inte behövt stiga upp så tidigt. Kommer inte ihåg sist jag hade en sovmorgon.

Och jag ska vara ärlig, det var skitdrygt på laxcentret den här helgen, kallt, drygt och kallt. Inge skoj faktiskt. Eller jo, lite. Men man börjar sakna sina helt tomma, slappa söndagar. Jag behöver energidag. Dvs en dag jag inte gör ett skit. Menmen.

Så nej, i måndags gjorde vi inte värst mycket. Idag hjälpte jag till på dagis, så det har varit extra lång dag idag. Sen gick jag till Georginas mans Low Carbon Stow Meeting. Det var jätteintressant och jag gillar skarpt sådana här initiativ. Hade varit så roligt att bli involverad, men antar att det blir mitt första och sista möte med tanke på självklara omständigheter. Ni vet, ibland känns det bara så.. ja att man passar in på nåt vis. Aja. Imorrn får vi se vad som händer. Känns som att veckan kommer ta en halv evighet på sig att ta slut. Menmen.

Så på torsdag kväll ska jag följa med Adele+familj in till Edinburgh för att se när de tänder all julbelysning och diverse, ska bli jättemysigt!

Sen ska jag inte göra ett jota på fredag och förhoppningsvis få packat alla mina julklappar på lördag (övriga ska iväg på julfest) så det blir lite spännande där, sen Selkirk på söndag då och tänkte klämma in ett biobesök efteråt, måste ju se nya Harry P. Eller så kanske jag ska ta det på fredag. Ah, vi får se.
Blir ev. att jag drar till puben med tjejerna på lördag med, Spring Bank som den heter, öppnad på nytt efter ett bra tag.



Se, jag sade ju det, det här blev mycket mer än vad jag trodde. Men det var val rapporten här för att tag framöver. Gnu.

Jag ser mäkta fram emot en hel del. Ah, jag slutar nu innan jag avdunstar. Hare fint, vi hörs när vi hörs. Pöss. 

Det var bara en grej...

Alltså, jag måste ju bara berätta det här. Jag såg en boxer häromdagen (HUND). Nog för att de kan vara söta ibland. Men jag har nog lyckats se det mest groteska någonsin.

En boxer som såg som ett resultat efter en blandning av följande:





                                 +



VEM I.. KAN FÖRESTÄLLA SIG DETTA?

Jisses...

Lite gott och blandat



Och såklart julbilden nr 2! :D


Fränt eller vadå? Jag har målat en grävling! Eller två. I like them. Jag ska nog tatuera in en grävling. Eller, a badger, menar jag ju. Kanske a panda, a rhinocerus (nej jag orkade verkligen inte kolla upp hur det där egentligen stavas just nu) and a badger, så där lite i en ring runt vristen. Nej, det är något med grävlingar. Fast det visste ju supertomten redan.
HAH Jocke, försök spöa mina grävlingar om du kan! Om du ens läser här.

Jaja. Det är väl så det ligger till just nu. Återkommer väl om lite drygt tvåhundra år eller så :)

Hejsvejsdärbortaiskogenutankottar,enbartsvamputanveck. äh. Hejdå.


Stirling Castle. Saturday 13


Don't You Forget About Me

Ja pinsamt nog så är man lite tänt på 80-talet just nu. Eller, enbart musiken kanske bör tilläggas. Ett exempel kan ju vara soundtracket till The Breakfast Club. Och några andra trevligheter.

Hursom, det var ju en stund nu ju. Vi får väl dra tiden i korta meningar!

Min lilla mamma var minsann här förra helgen, fy så mysigt det var! Jag och Anna hämtade henne på flygplatsen förra fredagen och tillsammans tog vi bussarna hem till Stow. Vi (läs mamms) lagade mat på kvällen, yumyum och hade det trevligt.
På lördagen for vi till Stirling och trallade runt i slottet en stund, hemskt fint var det. Tog hur många bilder som helst som kommer läggas upp med. Vi åkte såklart med lilla Anna och Lone.
På eftermiddagen när vi kom så gick morsan och jag på promenad, stannade förbi i shopen och hälsade på Georgina och köpte lite tilltugg.
Söndag morgon fick vi skjuts till Selkirk där jag och mamsen spenderade dagen tillsammans med laxarna. Vi käkade lunch på caféet, hade en lajbans dag. Georgina med familj trillade förbi och jag  snackade med att par gubbar som trodde att jag kom från nord-västra Skottland. Efterår tog vi bussen till Gala och gick och åt middag med lilla familjen på Quinns.
Måndag morgon fick lilla mamma sjuts in till flyplatsen av Lone. Jag och Anna gick på härlig promenad med några av mammorna + barn till the wishing well. Riktigt fint.

Jag och Adele tog barnen med oss till Dobbies i tisdags, vi struntade i fjärilshuset den här gången dock utan underhölls enbart av ALL juldekoration ´som rymdes i det häringa huset. Samt att de tydligen har UK's Biggest Christmas Tree. Som huggts ner i Storbritannien vill säga. Utanför Newcastle nånstans.

Vår onsdag var lugn och idag åkte vi till Gala, lunchade med L och jag fick äntligen påbörjat min julhandel. Så nu ligger det en flock prylar på sängen som ska slås in och grejas med. Äääääntligen! Fast, det är bara början. På lördag ska jag och Adele in till Edinburgh och där ska resten inhandlas. Det kommer bli skitbra. Jag är sjukt galet pepp på julen så det finns inte! Asbra.

Och, en sak till. Idag, nu här. Så kom äntligen. Den där pappersbiten som jag beställt. Yes, min Taste Of Chaos biljett! Fy farao, inte långt kvar nu.

Sen har jag fått min examenstider. Så den 4:e December är det tid för mitt muntliga prov och den 8:e blir det resten. Ska faktiskt bli lite roligt. Pluggar lite hit och dit med så, det ska nog inte gå överdåligt. CAE, minsannodah.

Åh, en annan glad nyhet, en av mammorna här som var gravid fick sin bebis häromnatten. Tredje pojken på 4 år. Känns som att det är en massa bebisar överallt runtomkring här hela tiden.

Nej, vad var det mer man skulle säga nu då. Ja, vad är det nu, en månad kvar i Skottland eller nåt? Det blir hårt, men också rätt bra med tror jag. Men jag ser iallafall mäkta fram emot julen nu, vet knappt vart jag ska ta vägen!

Ja, ska försöka återkomma här så småningen. Inte mycket annat man hinner med här.

Hursom, kramgoakramar till er allesammans! Särskilt till lillamamma! Och till syrran med. Och Josefin också såklart (tänker på dig ständigt du, finns snart hos dig. Var rädd om dig).

Meeeerrry Thursday. Damnit.

Oh juste, här följer bilddisco.


Fireworks Night

Nu sörni. Sicken helg alltså. Maowie!

Fredagen alltså. Helt okej, vi hade Noola, en av Annas dagiskompisar, över under eftermiddag med sin mamma. Så den dagen gick fort. L tog en drink efter jobbet och när hon kom hem åkte vi till Heriot för att fira 5:e November. Woho. Så det var fyrverkerier och a big bonfire. Nej det var najs. Lugn fredagkväll, när körde för att hämta P tittade jag på District 9. Gick och lade mig tidigt för att stiga upp for duty in Selkirk på lördagmorgonen. Tog bussen vid tio och hade några dryga timmar därborta. Det är ju skoj när folk är där, det är ju poängen liksom. Menmen, pausade på cafeét en liten stund i mitten och skyndade sedan i en halvtimme i lite småregn för att hinna till bussen.
Hoppade av i Gala och rände runt för att hitta väska och cardigan. Blev dyrt i slutändan men jag fick något jag kan vara nöjd med. Tog bussen hem och skyndade mig iordning. Tacka vet jag Peter som skjutsade hem mig till Adele, annars hade jag varit dränkt katt innan jag kommit fram.

Döhrolig kväll fullspäckad med lajbans folk, hemlagad pizza i riktig ugn utomhus som man eldar i, en hel del att dricka, musik, dans, fyrverkerier och whatnot. SKitkul iaf. Träffade nästan samma folk som var med på A's mum's party. Sen blev det utgång runt 12 nånting till Move och Indigo i Galashiels. Kom tillbaka till Stow halv 4 och gick i säng halv 5. Sov fram till 8, blev väckt av Paul som tyckte det var dags att stiga upp, halvsov mellan 8-10. Fick skjuts hem halv 12 så jag slapp ränna hem i pyjamas och klackar. Men jisses så roligt jag hade fy för. Jag har nog aldrig heller varit så uppklädd i hela mitt liv känns det som. Eller ja, på ett tag. Vill hemskt gärna göra om det här. Så vi får se vad som händer.
Lilla familjen var iväg och simmade i Selkirk när jag kom hem så jag slappade, tvättade, käka frukost och tittade lite på Me, Myself and Irene. Har inte sett den på år och dar.

Somnade lite mellan halv 2 och halv 4. När jag vaknade därefter (läs, tvingade mig till att vakna) så kände man att man nog aldrig skulle lagt sig från början. Hade en rätt seeeg eftermiddag och gick och lade mig vid 9.

Idag blir det att åka till Happy Castle i Penicuick med kidsen, skönt att inte göra något på tok för seriöst idag..

För övrigt så är jag för jäkla glad, har varit det i några veckor nu faktiskt. Det känns som att man är tillbaka igen. L och jag har dessutom bokat flygbiljett för mig i jul så det är klart. Och jag har även fått datum för mina exams, 4:e och 8:e December. Sen är det bara en 5 veckor kvar till RockStar Taste of Chaos!

Min lilla mamma kommer på fredag och om ett par veckor ska jag äntligen påbörja my Christmas Shopping!

Nej, ni får ha det för jäkla underbart!


Thirdphotodisco

Här är lite pics från Selkirk, 31 okt.



Från i måndags, 1 november. Heyhey.

Jag, P och A körde runt lite i det fina höstvädret. Vi åkte för att titta på Wallace monument, ett av typ 12 i hela Scotland. Maffigt. Och sjukt fint. Jag fick nästan happinessoverload av knata runt bland prasslande löv under röda, gröna och gula trädkronor. Alltså, det är något vist med träd.




Well hello Sir Wallace






Så ja. Jag orkar inte dra vad som varit. Eller jo, lite grann. Vi vart på biblioteket igår.

Så ja. Onsdag idag, snart helg igen, galetgalet! På fredag blir det firande av 5 November. Remember remember the fifth of november.

Så det blir bonfire och fyrverkerier på fredagen då och på lördag blir det partyparty hemma hos Adele med ännu fler rakets + utgång efteråt. Jag är rätt festesugen.
Ska blir skitskoja iaf.

Sen är det ju inte långt tills min mamma kommer och hälsar på!

Igår skickade jag iväg min ansöka till komvux med, ska bara skicka in betygen så hoppas jag att det går vägen. Sen blir det två kurser på distans också förhoppningsvis.

Sen har jag ju två tattoo beställningar. Sanna, jag kommer skicka dina bilder till dig så du kanske slänga en kik, jag gör det rätt separat dock typ med tassar och sådär, sen får du bilder i olika stadier med. Jag mailar foton på själva teckningen menar jag.

Så. Och lilla mamma ska ha gul ros med 5 fjärilar. Så fint.

Jag är fortfarande förbannat sugen på att skaffa en själv, men attans att det ska vara svårt att bestämma sig för något då. Gnu också!

Och ja, var det någon som såg att jag varit här i 290 dagar? Jag upptäckte det just och blev med ens lite häpen.
Nåja. Lev väl.
På återseende.


SecondPhotodisco

Vi besteg äntligen The Eildons. Högsta toppen med. De här topparna ska tydligen inte vara de största i The Borders men de sägs var de maffigaste till utseendet åtminstone. 

Så tomatsoppa + skinksmörgåsar + kitkat + Té sitting in the heather on top of a mountain (sort of..)



Fin utsikt om inte annat. Och datumet var 30 oktober.

Photodisco

25 oktober. Min och Annas långpromenad i ett litetlitet skogsparti längs en litenliten bäck.



Hm. Det var inte mer alltså. Nåja, en del går inte att ladda upp för de är för stora. Och det pallar jag inte klydda med. Sen har jag inte direkt tid heller. Haha, kommer blir ytterligare två bildstormar senare.

RSS 2.0