You Alright

Ya pepol.

Super busy jobbevecka. Långpromenad med A + de små på måndagen, tripp till Galashiels på tisdagen, städning på onsdagen, mer städning + bak på torsdagen + mer städning och röjning på fredagen. Fredag eftermiddagen for tösen med mor till London till P för att fira hansens födelsedai. Så det blir lite skojsigt för dem!
Har annars varit flitig - såg Star Wars. Jag gillar det skarpt. Fick städat mitt rum och allt vad det är under ett tillfälle med, läste ut Wuthering Heights - bra! Har försökt ringa SPCA ett par gånger med, angående volontärarbete, men de vill inte riktigt prata med mig. Har även börjat kapa hushållets motionscykel. FY farao vad gött och sätta sig där då. Så har cyklat, och gjort skapligt ifrån mig minsann, tisdag, torsdag och fredag. Skulle cyklat idag och imorrn med men har blivit berövad på min iver av en förbenad förkylning. Dåligt. Nåja, tre dagar utav kanske inte är helt och hållet pest och pina?

Efter cyklingen igår fixade jag lite käka och tittade på Inglorious Basterds och satte igång en maskin tvätt. Lugn kväll som vid senare timmar ägnades åt bild och musik organisering. Gick genom allt jag hade mellan 2006 till och med 2009. Fi. Så fasligt. Och så länge sedan. Vad man saknar det. På ett sätt.

Stängde av på tok för sent, vaknade regelbundet mellan 3 och halv 10, då jag steg upp, men det var åtminstone en fin måne som sneglade ner på mig mellan gardinerna. Sol har det varit hela förmiddagen.
Jag startade dagen med scones och Shaun Of The Dead. Askalas. Sitter nu här, strax kvart i två och undrar vad man ska göra härnäst. Men jisses, det händer ju så mycket hela tiden. En riktig slappedag kan man väl få ha? Jo det tycker jag. Sitter ju inte ens i helpyjamas längre (pyjamas byxor (A) Så näe.

Resterande plan är åtminstone att göra något, hade ju tänkt cykla, men får nog bli en mysig promenad istället. På ett par timmar eller så, det är väl rimlig aktivitet? Ash.
Idag ska jag dessutom laga mat, nån kycklinggryta + ris + hemmagjord sötsur sås. Jag tror det blir himlans bra alltså. Bakning förresten? Caramel shortbread? Eh, jaaaa tack! Sen ska jag ha en döhmysig kväll tillsammans med Razthecat och titta på filmer eller göra vad tusan jag nu känner för. Och drunkna i popcorn såklart.

Oh just det, två viktiga nyheter!
Först, jag är inte schallös längre, men jisses, jag hittade ju världens finaste grej ju! Den är inte lika grymmysig som min förra (den försvann troligen i Inverness eller nånstans, den lila då.) men den är jättefin, men världens finaste gröna färg.

Och för det andra så kan jag meddela att jag har datum för nästa Sverigebesök. Åker till Sverige onsdagen den 29 September och tillbaka hit igen måndagen den 4 Oktober. Lilla familjen skulle till Milano så jag frågade om jag kunde byta och det gick så bra så. Biljetter bokade och allt. FY FÖR I DJUNGELN, JAG SER MÄKTA FRAM EMOT ATT FÅ SE ER IGEN :)

Så läs!!! Håll de dagarna fria för lite skotsk invasion pleeease!

Crematory - Farewell Letter
Opeth - Hope Leaves

Nåväl, dags att gå och göra något trevligt nu. Ska ta lite bilder med och ladda upp senare.
This is not over yet.
Paus at 13.53

Jao, tog en låååång paus där ser ni.
Åkte till Galashiels därefter, gick lite ärenden och dylikt, var nog bra. Lite pengar gick åt men så får det gå om man vill kunna tvätta håret eller whatever som  är nödvändigt. Bakpapper fanns sannerligen på den listan.
På Tesco fann jag ett par störtsköna pyjamasbrallor, dock så fanns det inga rediga toppar till detdärdå så jag drog vidare mot mansavdelningen och kollade in rean på t-shirts. Därifrån gick jag med en XL T-shirt, grå med två stora gula ord: STAR WARS. Nöjd är jag. Ja.

Kom tillbaka senare än tänkt, började laga mat som blev ok, men inte övergalet bra. Spetsade till med lite sweet thai chili. Nåja, det var liksom den där sötsura såsen som inte riktigt var en sån höjdare. Nah, gillar't inte.
Tittade på Shutter Island och såg alldeles precis färdigt Alice i Underlandet. Så rätt trevligt ändå.

Ja just nu ligger jag och kattan i min säng, redo att sova. Fast han sover ju redan, fast bara tills jag beslutar att det är läggdags för min egen del. Då får han flytta sin slummer till hallen. Vaniljljuset har vi också tänt minsann och vi lyssnar på Blind Guardian - Lord Of The Rings. Alltså jag ryser nästan varenda gång jag hör den. Heltokigt.

Nejmen annars går väl allt rätt väl till. Näsan rinner som fan nu med, var kommer allt detta snor ifrån! Aja, dags att tucka in snart då. 
 
Jag tänker på er fina människor, ständigt. Har blivit påmind om en massa saker idag. Vid ett tillfälle här hemma så gick jag förbi något, en litenliten doft gick upp till hjärnan och började visa bilder på Lennart. Har inte tänkt på lilla Lennartreptilen på en stund. Sen, iom den här förkylningen, så kom jag att tänka på andra förkylningar för länge sedan. Musiken påminner mig om massor också. Ah, nu börjar man fundera igen.

Haha, det får nog räcka för idag, resterande tankar gör sig bättre på annat håll. Sen ska det ju inte vara för långt så att peeps inte orkar ta sig igenom alltsammans.

Må väl, ni goda. 


Somewhere Out Of Sight

Yeahyeah. Klockan är right now 14.06. Sådetså. 21/8

För det kommer ta ett tag innan det här blir publicerat. Att skriva i intervaller förstår ni, händer ibland.


22/8. 10.33.

Jag vet saker nu. Äntligen har jag kommit till insikt. Eller ja, på ett ungefär. Jag prövade mina tankar förra veckan och det kändes bra. Planen känns ok. Jag är nöjd. Jag vet hur jag ska göra. Hittils har jag dock inte sagt något, men det kommer väl. 
Det känns rätt åtminstone, en bra plan att starta på nytt ifrån, senare. 
En annan tanke slog mig just nu, men den håller nog inte. Hur mycket jag än vill. Canne doit.
Jag sa det faktiskt till syrran igår med, då erkände jag. Lite besviken är jag på mig själv. Men samtidigt, vad är det jag vill bevisa då? Genom det här, vad är det som tvingar en framåt? Om jag nu har den här tanken, varför inte hålla fast vid den då? Göra slag i saken. Stolthet, envishet, lojalitet som står i vägen eller? För jag vet ju vad jag vill, typ. Åh så jävla lätt att vara efterklok, men vem kan se in i framtiden då? Ja inte jag iaf. Fan, mina uppfattningar inom spannet av typ 3 veckor framför mig stämmer sällan.  
 
Jag är själv hemma just nu.
Min fredag var trevlig, åkte in till Fringen, såg några skojiga shows and street performances. Kom hem sent, bums i säng. Min lördag var också ok, skulle egentligen agerat barnvakt, men de bestämde sig för att stanna hemma, så jag for till Innerleithen, skulle tydligen vara någon musikfestival där. Fanns inte mycket att se dock, var dyrt att åka på bussen med, men jag såg ett band iaf. Inte helt horribelt underbart men de körde covers på en del trevliga låter så det var okej. Tog bussen tillbaka till Gala och satte mig och käka nånstans. White chocolate cheescake people! Fint det. Blev hämtad av P, kom hem och tittade på Foyle's War.

Nåja. Och idag, lite sovmorgon. Folket åkte för att tag sedan upp till Edinburgh. Så jag kör pyjamas- och uppdateringsstund.
Ska väl pallra mig ut på en promenad med eller nåt. Alltid något. 

Åh. Det är då typiskt vad man ska ändra sig ständigt. Men det störigaste är ju att jag vill nunu. Men tiden går så fort, se bara hur mer än ett halvår just passerat så det kommer gå undan. Lovat har man, och mer ser bättre ut än mindre. Jag vill vara ärlig.

Är man kravlös kanske? Finner sig för lätt i situationen.

Mårtensson, jag tänker på dig. Som fan.

Gnu, jag är sån fegis. Men nu vet jag väl lite mer.

Saga, Akeboshi, Magnum, Lars Winnerbäck, Dream Theater med flera säger rätt och bra saker.

Åhåh snart är det höst!!! Då ska jag bunkra upp mig tillsammans med Eternal Sunshine On A Spotless Mind, V For Vendetta, Leon och What Dreams May Come. Dock så är det förstnämnda jag tänker på främst. Perfekt höst/vinterfilm. Och antagligen någon M.Night.Shymalan film också, bara för att.

I'm just to far away to know what's best.

Såg Star Wars 5. Asbra. Blir sista nu i veckan dårrå. Åh. Jag saknar LOTR maraton, och SW maraton såklart.

Nä, håller väl sakta på att göra mig iordning för en lite vandring här. That's what I want and That's what I need. Gnu. Ska reintroduce myself to Bullet For My Valentine.

Hej så länge, mina vänner. Det blir nog allt bra.

Hiding

Jisses amalia.

Jaha, nu har tiden flugit som attans. Passerade 7 månader igår. Är inte det galet så säg. Sju månader.

Jessika börjar Gymnasiet idag, happyhugs to her!

Anna började på dagis igår. Det tycker jag är bra, skoj för henne och det verkar vara en toppengrupp hon får gå med nu.
Sen lärde sig Lilltjejen att cykla igår! Störthärligt att se, first step of independence!

I tisdags saknade jag min mamma, längtar lite hem nu också. Men börjar iaf få lite klarhet i huvudet, så jag vet väl på ett ungefär vad som kommer ske efter jul. Så det är alltid nåt. Flera alternativ fortfarande dock, men det finns ju en tid för allt.
Ringde lillmamman i tisdags med, fick pratat en bra stund med både henne och syrran (och Wilma med!). Såklart säger hon att hon just bäddat nytt och rent i min säng och lagt pyjamasen på kudden, väntar på mig. Hiskeligt.  

Imorgon ska jag in på Fringen och sen blir det barnvakteri på lördag.

Får snart mina betyg som sötamamma skickade, så de ska jag skicka in de och få de översatta till engelska och sedan vidare till ett företag som jämför och översätter betyg från olika länder till UK standard. Så då får vi se hur kvalificerad jag egentligen är.

Ja, lite ordning på livet börjar jag väl få. Måste fortfarande städa toan dock. 

Igår såg vi Star Wars 4, så braa! 6:an är dock bäst. Gillart.

Det var väl det lilla jag hade här nu då.

Känner mig jättekonstig annars, var riktigt trött igår. Jättekonstigt. Men ska försöka få rutiner på saker nu igen och planera och ha mig. Jag menar, snart september... 20 år därrå.  Fast det märks ju, jag är fortfarande 18 ändå. Men september. Min favoritmånad, och början på oktober! Det kommer vara askalasfint häromkring! 

Nåja, vi får la höras nån annan gång snart igen. 

Jag saknar så många. Allesammans! 
 

Let Go

Hejsanhej!

Tusan va, partyparty hemma i köpinge igår! Hoppas ni hade skoj!

Fan sicken vecka jag har haft nu då, full speed non-stop.
I tisdags kväll trillade jag hem till Adele, vi planerade vår Fringe - perfa! Jag slaggade över och tittade på UK' Big Brother, haha.
Onsdagen var lugn - playpark och promenad med kidsen etc. Onsdagskvällen trillade jag hem till Adele igen, mer pyjamasparty.
Torsdagen var lugn och låååång. De sista arbetsdagarna börjar jag bli lite slö på måste jag erkänna, och lilla stjärnan har inte riktigt velat det jag velat, så. Hårt.

Fredagen var samma som torsdagen fast¨på kvällen där drog jag och Adele till huvudstaden för att äntligen få andas in det friska och spännande ruset från festivalen. Vi hade en helbra plan, den dog efter att vi varit inne i en kvart. Nåväl, lite improvisation och ett jäkla massa rännade för att hitta till alla dessa hiskeligt utspridda venues. Tusan. Så vi lyckades gå på två stand ups, vid samma venue. Nåväl, det funkade, den förste som var kanadensare var faktiskt riktigt skoj. Komiker nr två dock som hade sitt lilla hak, i en grotta, i en källare på en urgammal byggnad. Fuktigt, varmt och säkert mögelangripet, stank det där stället. Samtidigt så hörde man den slutsålda showens hysteriska skrattanfall precis ovanför. Yey.

Nejmen, nöjda var vi!

Lördag - sovmorgon! Spenderade dagen sjävl och försökte organisera ihop saker och ting (typ det jag ska göra nu). Vid 5 följde jag med Adele igen, skulle göra henne sällskap och barnpassa ett par barn i byn, det var trevligt. Med lite marabou apelsinkrokant. Hih.
Sov över där då och kom väl hem nu för en halvtimma sen.

Gnu vad jag vill skaffa tattoo nu, Josefin din inspirationstomte! (; Hiskeligt, jag har planerat att skriva till A sen i onsdags med typ, men jag är en fegis! Där hade man kunnat få råd på bra studios och grejs.

Nåväl tomtar och troll. Tiden flyger. Ja, jag vet att jag skulle sett Magnus Betner i fredags, med det funkade helt enkelt inte! Menmen, ingen fara dock, det kommer!

Ja, blir väl Fringe resten av månaden med, sjukt skoj!

Annars ska jag väl försöka organisera ihop så att jag kan börja volontärarbeta en dag i veckan på ett rescuecentre för animals utanför Lauder eller Earlston tror jag, jag skrotar nog körkortet. Hinner nog inte med, måste dessutom kolla upp mina gymnasiebetyg och konvertera dem för att se vad de är värda här i the UK. För ska jag plugga nästa höst så måste jag ha lite koll minsann. Hua.

Nejmen annars är det rätt fett. Still confused, but, you know, who knows.

Pöss och kräm ! :)

As Secret As Can Be

När tiden flyger och rummet andas.

Det var en stund sedan. Jag förstår inte varför jag inte skriver längre. Jag förstår inte var inspiration ligger, varför kan jag inte riktigt finna den igen. Den återkommer ibland men då räcker inte riktigt tiden till.
Jovisst, kanske är det bra att jag inte skriver så mycket, man lever kanske lite mera då. Men hur ska jag inte kunna skriva..

Det är Augusti, lite beredd var man på det. Min familj var här förra veckan. Det var spännande och roligt, vad jag tycker bra om dem. Tänk om de kunde stanna always.
Vi fick se en hel del, Glen Coe, Oban, Hermitage Castle. Vi spenderade en dag i Edinburgh, åkte till Dobbies butterfly world & Garden centre. Vi fikade på caféet och gick på en promenad i byn, käkade middag på Wetherspoon´s. Mor och far firade både bröllopsdag och dad's B-day här i Skottland. Hoppas att de vart lika nöjda som jag (:
Det var så härligt att ha dem här, man fick pratat om alla tankar och beskymmer och annat trevligt. Jag är lättad, för nu när de varit här så känns det inte som att de är så långt borta på ett sätt.

Idag är jag trött. Hiskeligt trött, och jag grät en skvätt igår. Det kom till slut i kapp mig, vilket jag visste.

Helgen min har varit lugn, rätt skönt ändå. Vart ute och promenerade och lunchade vid en å i lördags, det var tre trevliga timmar.
Just nu läser jag Wuthering Heights och har fått spotify så lyssnar just nu mest på fina soundtrack som triggar både det ena och det andra.

Mitt största bekymmer just nu är att jag inte har en aning om vad jag ska ta mig för. Vad är det jag egentligen vill. Det vet jag inte ens nästan. Jag påverkas på tok för mycket av utomstående. Jag måste ta mig samman. Så många råd och åsikter runt omkring, det är så svårt att välja.

Här och nu är inte så svårt, men senare, när här och nu är dags att förändras. Jag vet inte. Och det känns hopplöst. Va? Liksom. Eller. Ja. Äsch, planer fårjag återkomma med senare. Hur förvirrad kan man vara liksom. Men ingenting är omöjligt åtminstone. Right?

Jag trodde då aldrig att jag skulle lyssna på Lars Winnerbäck (fråga mig inte varför). But here I am, listening. Samt en jäkla massa annan skit förstås.

Skulle på Ceilidh igår men det gick inga bussar ): Tusan! Nåja, ska till Adele ikväll och planera ihop vår Fringemånad! YEYEY, the Fringe. Satan i gatan så skoj.

Vad gör du? Vart är du på väg? Känns det rätt? Ingen fara, det ordnar sig allt. Det finns tid och rum för allt eller. Standardrepliken i mitt huvud det sista, det ordnar sig. Right.

Jessikapö!! Snällasötarara, så fort du hittar den däringa schalen på cubus, send it pliis.


GIS RANDRO TED, pöss och kräm (aaaprikos)

Springa eller inte springa´? Springa! Hoppas jag får det gjort nu. Nåja.

RSS 2.0