Miljövård

 

Det finns tonvis med olika sorters projekt inom miljövård och passar perfekt den som är intresserad av djur och natur.

Ett exempel inom det här området är bevarandeprojekt för utrotningshotade djurarter vilka man kan finna nästan varsomhelst p vår planet. Man kan åka till Borneo och hjälpa forskare i deras uppgift att studera och försöka bevara orangutanger eller så kan man åka ner till Sydafrikas kust och följa med marinbiologer ut på havet för att sträva efter vithajens överlevnad.

   Det finns dessutom hur många olika reservat, nationalparker och rescuecenters över hela världen som är i behov av ett par extra händer.

   Om just djur kanske inte är ens första val så kan man välja olika naturvårdsprojekt som att bevara och underhålla regnskogar och korallrev eller liknande där man hjälper till med sådant som trädplantering, bevattning etc.

   Utöver detta så kan man även åka till olika gårdar eller farmar med t.ex. fåruppfödning på Nya Zeeland eller ekologisk odling i Asien.

 

För att kunna få ut så mycket av sin resa och bidra med så mycket som möjligt så måste man självfallet inom den här typen av volontärarbete, ha ett intresse för djur, natur och bevaring av dessa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0